Oliver iz vojarne ukrao toranj visok 30 metara i težak 12 tona: Osudili ga na 10 mjeseci zatvora…

Oliver iz vojarne ukrao toranj visok 30 metara i težak 12 tona: Osudili ga na 10 mjeseci zatvora…

Prema procjeni MORH-a, toranj je vrijedan 23.290 kuna. Oliver i Željko su od tri pomagača zatražili da za novčanu naknadu izrezane i demontirane dijelove osmatračkog tornja u vojarni utovare u kombi i prodaju

Oliver (43) proglašen je krivim i osuđen na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je, zajedno s pomagačima, iz vojarne ukrao metalni toranj visine 30 metara i težine gotovo 12 tona.

Sve se dogodilo nedaleko od Vukovara, u bivšoj vojarni JNA koja je sada u vlasništvu MORH-a, kod poljoprivredne farme Dubrava u predjelu Trešnja. Oliver je plinskim uređajem za  autogeno rezanje prerezao u podnožju metalne nosače visokoga tornja, piše Danica.hr.

Prema procjeni MORH-a, toranj je vrijedan 23.290 kuna. Oliver i Željko su zatim zatražili od Igora, Marinka i Damjana da za novčanu naknadu izrezane i demontirane dijelove osmatračkog tornja u vojarni utovare u kombi i prodaju.

Oliver i Željko su podijelili novac te sitan dio dali trojici pomagača.

Izrezali su i prodali samo dio tornja kada ih je u daljnjem naumu spriječila policija. Policajci su na sudu svjedočili kako ih je šef uputio tamo “zbog krađe dalekovoda te im je rekao da je uočen bijeli kombi i više osoba koji sijeku repetitor na napuštenoj karauli pored farme”.

– Dolaskom na lice mjesta zatekli smo više osoba koje su se na naše upozorenje “stoj policija” razbježali. Ja sam krenuo desno, kolega unutar karaule. Na licu mjesta zatekli smo trojicu, dok je dio repetitora bio srušen, a dio izrezan- ispričao je jedan od policajaca.

Oliver je bio nedostupan pa su mu sudili u odsutnosti, a prilikom prvog ročišta rekao je da se ne osjeća krivim te se branio šutnjom. Dosuđeno je i da MORH-u mora solidarno nadoknaditi štetu jer su drugi akteri te neobične krađe ranije već pravomoćno osuđeni na uvjetne kazne kao pomagači.