Vozač Ivan napuhao 3,5 promila! Policiji otkrio koliko je gemišta taj dan popio…

Vozač Ivan napuhao 3,5 promila! Policiji otkrio koliko je gemišta taj dan popio…

Ivan (47) zatečen je kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 3,51 promila. Policiji je otkrio koliko je popio tog dana.

Prema presudi, Ivan je lani u rujnu oko 20.45 sati u mjestu Brezova kod Svetog Križa Začretja upravljao osobnim automobilom krećući se iz smjera mjesta Križanče u smjeru mjesta Grdenci, pod velikim utjecajem alkohola.

“Bio sam taj dan u redovnom nadzoru prometa s kolegom Krunom u Brezovi. Sjećam se da je vozaču izmjerena koncentracija alkohola oko 3,5 promila i da nije poricao rezultate ispitivanja., doznaje danica.hr

Odveli smo ga u dom zdravlja na liječnički pregled i liječnici su rekli da je sposoban za zadržavanje u policijskoj postaji. Na naš zapisnik nije imao primjedbe i vlastoručno ga je potpisao”, ispričao je na sudu policajac Stjepan.

Policajci su se prisjetili i kako je reagirao mortus pijani vozač Ivan nakon što su u čudu gledali rezultate alkotestiranja na uređaju marke Drager.

“Jesam, pil sam… Spil sam tri litre gemišta“, priznao je skrušeno Ivan koji nije imao problema s komunikacijom, unatoč velikoj alkoholiziranosti.

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim i kaznila s 12.000 kuna. Od tog iznosa oduzima mu se 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Mora platiti i 280 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.