Kopitz dobio 50 godina zatvora za monstruozno ubojstvo svoje troje djece…

Kopitz dobio 50 godina zatvora za monstruozno ubojstvo svoje troje djece…

Na suđenju na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Austrijanac Harald Kopitz (57) priznao je krivnju za monstruozno ubojstvo svoje troje djece.

Kopitz je za tri teška ubojstva dobio 50 godina zatvora.

Suđenje se održava iza zatvorenih vrata. Odluku o tome sutkinja Iva Gradiški Lovreček donijela je uz suglasnost optuženog, njegove obrane i tužiteljstva radi zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke.

Kopitz je optužen za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti i do 50 godina zatora, a nepravomoćna presuda, kako se doznaje, mogla bi biti donesena već u petak ili početkom idućeg tjedna.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda, piše HRT.