Vulin, nakon Plenkovića: ‘Srbija je ta koja je Hrvatsku vodila na pravu stranu povijesti. Ne mogu nam davati lekcije’

Vulin, nakon Plenkovića: ‘Srbija je ta koja je Hrvatsku vodila na pravu stranu povijesti. Ne mogu nam davati lekcije’

Nedolazak Lavrova nekako prerasta u hrvatsko-srpsko svađanje. Sad je Vulin reagirao na Plenkovića

Ne prestaju reakcije na otkazan dolazak šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova u Beograd. Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirao je današnju izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome kako “Srbija, kao i sve zemlje, mora dobro paziti čiju stranu bira te, ako ima ambicije ići prema EU, mora se znati gdje je”. Plenković je konstatirao i da “ovo nije vrijeme za sjediti na dvije stolice”.

“Uvijek je vrijeme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vrijeme da Srbija dobiva lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere”, priopćio je Vulin, prenosi N1 Srbija.

Kako je u priopženju naveo Vulin, „ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu povijesti, onda je to hrvatski i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu povijest, onda je to srpski narod“.

„Plenković ne razumije da Srbija ima samo jednu stolicu – srpsku i da Srbija nije teritorija, već država, a države same odlučuju ko su im prijatelji“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.