Pun Poljud bodrit će “kockaste”, rasprodane su sve ulaznice za reprizu finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske…

Pun Poljud bodrit će “kockaste”, rasprodane su sve ulaznice za reprizu finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske…

Pun Poljud dočekat će momčadi Hrvatske i Francuske, sve ulaznice za reprizu finala Svjetskog prvenstva iz 2018. godine su rasprodane!

Više od 30 tisuća navijača bit će podrška „kockastima” u pokušaju da se u okršaju 2. kola skupine A Lige nacija revanširaju „trikolorima” za poraz u Moskvi otprije četiri godine (2:4), ali i nanesu im prvi poraz uopće u dosadašnjim ogledima. Naime, u odigranih osam međusobnih susreta s Francuskom, Hrvatska ima dva remija i čak šest poraza. Uz spomenutog u finalu Mundijala u Rusiji 2018., najbolniji je naravno onaj u polufinalu SP-a kojem je dva desetljeća ranija domaćin bila baš Francuska (1:2).

Ulaznice za ovaj susret su se isključivo prodavale online. Cijene ulaznica u pretprodaji (do dana odigravanja susreta) bile su od 80 kuna za sjevernu odnosno južnu tribinu, zatim 100 i 120 kuna za istočnu (skuplje u središnjem dijelu tribine) do 150 i 200 kuna za zapadnu tribinu splitskog stadiona. Pun Poljud već je dočekao „kockaste” u ključnom ogledu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Rusije, u studenome prošle godine, posljednjem susretu koji je reprezentacija odigrala u gradu pod Marjanom. Tada je na tribinama bilo 30257 gledatelja. Mnogi od njih su u velikom korteu sa splitske Rive stigli na Poljud, a u velikoj drami odigranoj po jakoj kiši autogolom Fedora Kudrjašova devet minuta prije kraja slavila je Hrvatska sa svojim navijačima pobjedu i odlazak u Katar. Imat će ponovno izabranici Zlatka Dalića veliki vjetar u leđa s tribina.

Imat će ovaj okršaj i poseban emotivan naboj za dvojicu izbornika Zlatka Dalića i Didiera Deschampsa jer su obojici istog dana u utorak preminuli očevi. Hrvatska je Austriju dočekala u Osijeku, Francusku će u ponedjeljak u Splitu, a zadnji domaći susret skupine Lige nacija Hrvatske i Danske 22. rujna trebao bi se igrati u Maksimiru, piše Slobodna Dalmacija.