Hrvatska otvara novi ciklus Lige nacija protiv Austrije…

Hrvatska otvara novi ciklus Lige nacija protiv Austrije…

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 20.45 sati igra prvu od četiri utakmice u lipanjskom ciklusu Lige nacija. Prvi protivnik nam je neugodna Austrija, susret se igra na Gradskom vrtu u Osijeku.

Za večerašnji dvoboj neće konkurirati Joško Gvardiol, koji je otpao i za preostale tri utakmice, a dvoboj s Austrijom bi trebao propustiti i Šime Vrsaljko koji se još uvijek oporavlja. Velika vijest je dolazak Luke Modrića, on bi unatoč dosta kratkom odmoru trebao nastupiti večeras, piše HRT.

Austrija je ozbiljan protivnik, igrali su dobro na prošlom Euru, nedavno su dobili novog izbornika, bivšeg trenera Manchester Uniteda Ralfa Rangnicka. Iskusni njemački stručnjak poznat je po presingu i agresivnoj igri, iz našeg tabora naglašavaju kako se Austrija ne smije podcijeniti:

– Ne podcjenjujemo nikoga, Austrija je odlična reprezentacija, to su i pokazali na prošlom Euru. Sigurno će biti još i bolji pod novim izbornikom, koji gaji nogomet s pun trke i presinga. Neće biti jednostavno, međutim mi smo se pripremili. Bit će nam drago sutra istrčati, spremni smo i motivirani odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku, rekao je Mateo Kovačić.

Dobra vijest za Hrvatsku je svakako i izostanaka Davida Alabe, Rangnick ga ne želi koristiti, te neće uopće doputovati u Hrvatsku, kapetan će se reprezentaciji priključiti za idući susret protiv Danske.

Statistika je isto na strani Hrvatske, ove dvije reprezentacije su se susrele pet puta, a svaki put su Vatreni bili bolji, njemački strateg na klupi Austrije nada se da bi njegova momčad mogla do pobjede:

– Pristup mojih igrača je odličan, vrijeme je da se pokrenemo. Cilj je potpuno jasan, želimo odigrati jako dobru utakmicu i naravno pobijediti. Uzbuđen sam.

Nakon osječkog dvoboja, za tri dana hrvatska reprezentacija na Poljudu će ugostitit Francusku, a potom slijede dva gostovanja, 10. lipnja u Danskoj te 13. lipnja novi ogled protiv Tricolora, ovaj put u Parizu, čime će završiti lipanjski mini-ciklus u Ligi nacija, piše HRT.