Miro Bulj na skupu u Sinju napravio skandal zbog Dežulovića. Pogledajte snimku

Miro Bulj na skupu u Sinju napravio skandal zbog Dežulovića. Pogledajte snimku

DANAS su u Alkarskim dvorima u Sinju održani 7. Tripalovi dani, koji su ove godine pokušali dati odgovor na temu “Vrijednosti Hrvatskog proljeća za europsku budućnost Hrvatske”, javlja Slobodna Dalmacija.

Domaćini ovogodišnjeg sinjskog okupljanja u organizaciji Centra “Miko Tripalo” su poduzetnik Branko Roglić, dugogodišnji prijatelj Mike Tripala i predsjednik Nadzornog odbora Centra, i njegova supruga Vjekoslava.

Na skup je došao i Miro Bulj, koji je u pozdravnom govoru verbalno napao Centar “Miko Tripalo” zato što su godišnju nagradu dodijelili novinaru Borisu Dežuloviću, poslije čega je demonstrativno napustio simpozij.

“Neprihvatljivo mi je da se na ‘Tripalu’ danas dijele nagrade i da se inzistira na dijeljenju. Zar je moguće da se u Mikino ime dodijeli nagrada nekome tko je napisao Jebo vas Vukovar?” upitao je Bulj.

“To je sramotno, to je ponižavajuće za taj simbol hrvatski, temelj Hrvatske. Tamo su ginuli sinovi partizana i ustaša, tamo su ginuli i ljudi srpske nacionalnosti. To je za mene sramota, to je ljaga. Vukovar i svetinje da bilo tko spomene, ne ulazeći u novinarske slobode… Miko Tripalo bi se, uvaženi organizatori, stidio toga da je netko rekao ‘Jebo vas Vukovar’ i dobio nagradu u njegovo ime. Zbog toga i samo zbog toga ne želim sudjelovati u ovome”, rekao je Bulj i demonstrativno otišao.

VIDEO: MIRO BULJ