Zekanović: Napravit ću isto kao i maturanti u Slavonskom Brodu i reći ću za Hrvatsku spremni. Ako su oni fašisti, e onda sam i ja!

Zekanović: Napravit ću isto kao i maturanti u Slavonskom Brodu i reći ću za Hrvatsku spremni. Ako su oni fašisti, e onda sam i ja!

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović u srijedu je u Saboru usporedio Zagreb s Mariupoljem. Tvrdi da se gradovi jednako suočavaju s denacifikacijom, ali svatko na svoj način. Osvrnuo se i na posvajanje djece od strane istospolnih parova smatrajući da, ako se isto dopušta njima, trebalo bi se isto dozvoliti “bilo kojoj zajednici ili pojedincu”.

“Prije nekoliko mjeseci Vladimir Putin je napao Ukrajinu i rekao da je razlog famozna denacifikacija. Pokušava Ukrajinu spasiti od nacista. Povest ću zanimljivu paralelu jer i u Hrvatskoj imamo zanimljiv lov na vještice, antifašizam, koji stalno traži fašiste. A u Hrvatskoj ja fašiste ni naciste ne poznajem. Stalno ih netko negdje vidi”, započeo je Zekanović svoje izlaganje.

“U Slavonskom Brodu za vrijeme norijade 20 mladića i djevojaka zbog crnih majica bivaju proglašeni nacistima. Spasili se svi antifašisti i lovci na vještice, odjednom pronašli ustaše i idemo u lov”, kazao je  dodavši da su “to samo veseli maturanti”.

Potom je komentirao drugu aktualnu temu, a to je usvajanje djece od strane istospolnih parova.

“Ako je to dozvoljeno, onda ekipa DVD-a također može usvojiti djecu. Ekipa koja ispija pivo ispred dućana, također može usvojiti djecu. Ne vidim razloga zašto bi netko tko nije u bračnoj zajednici, tko nije zajednica muškarca i žene, imao pravo usvojiti djecu. Onda dozvolimo bilo kome, bilo kojoj zajednici ili pojedincu neka usvajaju djecu kad god im to padne napatmet”, poručio je.

Zekanović smatra da takva politika ide niz dlaku Gradu Zagrebu i Možemo.

“Zagreb više ne bih zvao Zagreb već Mariupolj. Njima se događaju neplanirani vodoskoci, gejziri, stradaju ljudi u požarima, pa će Tomašević reći da je to krivica nekih drugih vlasti. Vi ste tu godinu dana, a niste napravili ništa. Nisam odvjenik Milana Bandića, ali jedino što Tomašević zna je ta ista denacifikacija. Bavit će se drugom Titom, zna bojati klupe u dugine boje, a osim toga jedno veliko ništa”, ocijenio je.

“Napravit ću isto kao i mladići i djevojke u Slavonskom Brodu i reći ću za Hrvatsku spremni. Ako su oni fašisti i nacisti, e onda sam i ja”, rekao je uzdignutih ruku., prenosi direktno.hr