Medijski gigant iz centralne Europe preuzeo hrvatski RTL, predstavljena nova upravljačka struktura

Medijski gigant iz centralne Europe preuzeo hrvatski RTL, predstavljena nova upravljačka struktura

Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska

CME Media zaključila je transakciju preuzimanja RTL-a Hrvatska nakon što je dobila odobrenje hrvatskih regulatornih tijela, objavili su u priopćenju medijima., doznaje jutarnji list

Napominju da CME danas u svom vlasništvu ima šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe. Imaju 42 kanala i doseg od ukupno 49 milijuna gledatelja.

– Jako smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoju prisutnost u Adrija regiji, koja nudi izniman potencijal rasta. Naši vjerni gledatelji mogu očekivati još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu kao i trajnu posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu, izjavio je Didier Stoessel, predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Zahvaljujući očekivanoj, bliskoj suradnji RTL-a Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Napominju kako dolazi do promjena u menadžmentu, kao i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Tonko Weissmann postao je novi izvršni dopredsjednik RTL-a Hrvatska. Navode da je Weissmann dio RTL-a Hrvatska od 2005. godine te je obnašao niz važnih pravnih i drugih upravljačkih pozicija.

U priopćenju ističu kako njegovo imenovanje osigurava kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze kao i upravljanje budućim rastom kroz poboljšanu sadržajnu ponudu i digitalizaciju.

Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije.

Navodi se kako je Čakarmiš pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja, te je kao predsjednik Uprave Pro Plusa uspješno unaprijedio sadržaj i digitalnu ponudu organizacije.

Čakarmiš će zadržati dvojnu poziciju te će nastaviti obnašati dužnost predjednika Uprave Pro Plusa dok obnaša dužnost predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

Christoph Mainusch imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora RTL-a Hrvatska, te će u svojoj novoj ulozi RTL-u u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju, ponuditi svoje iznimno poznavanje televizijske industrije.

S obzirom na novu upravljačku strukturu i ‘u zajedničkom dogovoru’ Marc Puškarić predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, s današnjim danom napušta svoju poziciju.

– Nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da iskoristimo najbolje što nudi RTL Hrvatska i zajedno s Pro Plusom podignemo kompaniju na novu razinu, zaključio je Didier Stoessel.