TUŽNA VIJEST ZA ZLATKA DALIĆA! HRVATSKI IZBORNIK OSTAO BEZ OCA I SMJESTA SE ZAPUTIO U LIVNO

TUŽNA VIJEST ZA ZLATKA DALIĆA! HRVATSKI IZBORNIK OSTAO BEZ OCA I SMJESTA SE ZAPUTIO U LIVNO

Zlatko Dalić dobio je tužni vijest – u Livnu mu je preminuo 91-godišnji otac Ivan

Izbornik je često bio u rodnom gradu u roditeljskom kući jer i otac i majka Kata dugo su teško bolovali. Još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine Ivan je bio hospitaliziran, tada je doživio najveći sinov uspjeh što mu je vjerojatno i produžilo život.

– Sine, budi čvrst i svoj, i ostani što dulje u Rusiji – poručio mu je prije četiri godine budući da je izborniku bilo vrlo bolno zaputiti se na Mundijal.

Zlatko Dalić je danas vodio trening Vatrenih, a zatim saznao vijest i odmah sjeo u auto te otišao u Livno gdje mu žive i brat Miran i sestra Mladenka. Pogreb će biti u srijedu. U Livno na posljednji ispraćaj izbornikova oca doći će i delegacije HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, a sigurno će mu sućut doći izraziti i brojni drugi ljudi iz sportskog i društveno-političkog života. Kao što su to učinili reprezentativci i članovi stručnog stožera.VEZANE VIJESTI

Prema informacijama iz HNS-a izbornik će se potom vratiti u reprezentativni tabor te će voditi nacionalnu vrstu u Osijeku u susretu s Austrijom u petak. Bude li mogao.

Nevjerojatan je raritet i podudarnost da je isti dan pripreme francuske reprezentacije napustio izbornik Didier Deschamps kojem je također umro otac – Pierre!

Svjetski prvak i svjetski dopravak iz moskovskog finala Deschamps i Dalić jedan za drugim ostali su bez roditelja. A uskoro ih u Splitu čeka međusobna utakmica. Zlatko nikad nije skrivao golemu privrženost ocu i obitelji te je za njega ovo ogroman gubitak., doznaje jutarnji list