Prije nestanka zrakoplov je poslao poziv upomoć. U velikoj potrazi sudjeluju policija i HGSS: “Uvjeti su jako loši, ne možemo koristiti helikopter”

Prije nestanka zrakoplov je poslao poziv upomoć. U velikoj potrazi sudjeluju policija i HGSS: “Uvjeti su jako loši, ne možemo koristiti helikopter”

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je da je nestao zrakoplov koji je krenuo iz Splita prema Njemačkoj. HGSS je objavio da se zrakoplov srušio sjeverno od Rakovice. U zrakoplovu su pilot i tri osobe. HGSS je prvotno javio da se avion srušio pa ubrzo povukao vijest.

  • U 11:25 nestao zrakoplov tipa Cessna 182
  • Letio je iz Splita prema Njemačkoj
  • U zrakoplovu su pilot i tri osobe
  • HGSS javio da se avion srušio pa povukao vijest
  • službe pretražuju teren

Tijek događanja pratite iz minute u minutu: 

17:50 “Teško je procijeniti koliki dio terena nije pregledan. Teren je stvarno velik, više kilometara u svakom smjeru. Više informacija znat ćemo kad se ekipe vrate s terena, a ako se ništa ne nađe, širit ćemo potragu“, rekao je za DNEVNIK.hr Josip Granić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

17:05 Potraga i dalje traje. “U Broćancu je organiziran stožer u kojem se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko. Koordiniraju potragu za koju kažu da je iznimno teška i zahtjevna s obzirom na to da je teren koji se pretražuje širok. Vremenski uvjeti su teški. Glavna im je zadaća suziti teren kako bi im potraga u tom dijelu bila nešto lakša.

Na terenu je oko 70 pripadnika, ali iz minute u minutu ih je sve više, dolaze stalno nova vozila HGSS-a. Zapovjednik ih raspoređuje na teren”, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, prije samog nestanka avion je poslao poziv upomoć.