Čačić i Pupovac komentirali odbijenicu ministarstva za pomilovanje Perkovića i Mustača…

Čačić i Pupovac komentirali odbijenicu ministarstva za pomilovanje Perkovića i Mustača…

U tijeku je sastanak vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Prema pisanju Večernjega lista, ministar pravosuđa Ivan Malenica predlaže Uredu predsjednika da odbije pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših šefova tajne službe, osuđenih zbog ubojstva hrvatskog emigranta u Njemačkoj.

Uoči sastanka vladajuće koalicije, predsjednik Reformista Radimir Čačić kaže kako je to, nakon svih izjava koje su kružile u javnosti, očekivano:

– Očekivala se jedna takva odbijenica. Argumentacija se mogla naći i za jedno i za drugo. Politička odluka je takva, moj stav je od početka da zadnji koji o tome se trebaju izjašnjavati u pokušaju da peru svoju prošlost, su HDZ i SDP, rekao je Čačić u izjavi novinarima.

Na pitanje što bi on po tom pitanju napravio, a da je na mjestu predsjednika Zorana Milanovića, Čačić kaže:

– Na njegovom mjestu, da nisam toliko pričao o tome da neću institut pomilovanja koristiti, ozbiljno bih razmislio o tome jer je puno argumenata, sasvim ljudskih te cijeli niz koji su iznosili i Ante Gotovina i ostali da se o tome razmišlja. U ovakvoj situaciji morat će ozbiljno odlučiti između svojih izjava jučer i postupaka sutra.

– To je očekivano. Ionako je sve u rukama predsjednika Republike, izjavio je pak uoči sastanka Milorad Pupovac, piše HRT.