Lavrov zaprijetio Hrvatskoj: Vlasti su zauzele neprijateljski stav prema Rusiji. Uvjereni smo u pogubnost…

Lavrov zaprijetio Hrvatskoj: Vlasti su zauzele neprijateljski stav prema Rusiji. Uvjereni smo u pogubnost…

Rusko ministarstvo vanjskih poslova oglasilo se na Facebooku. Povodom 30 godina uspostave diplomatskih odnosa s Hrvatskom, komentirali su odnose dvije zemlje.

“25. svibnja obilježava se 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatski odnosi tijekom tri desetljeća odlikuju se pozitivnom dinamikom i progresivnim razvojem cjelokupnog spektra suradnje.

Formiran je čvrst ugovorni i pravni okvir koji pokriva širok raspon područja. Uspostavljen je konstruktivan politički dijalog koji je omogućio razmjenu mišljenja o aktualnim aspektima situacije u Europi s visokim stupnjem povjerenja.

Aktivno se razvijala trgovinska, gospodarska i investicijska interakcija. Uspješno su realizirani brojni zajednički projekti iz područja kulture i humanitarizma.

Šteta što su hrvatske vlasti posljednjih mjeseci odlučile zauzeti izrazito neprijateljski stav prema Rusiji, koji je u velikoj suprotnosti s postignutom kvalitetom naših bilateralnih veza, uništava njihovo tkivo i nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju zemalja. Na udaru su sva pozitivna postignuća iz prošlosti.

Uvjereni smo u pogubnost ovakvih destruktivnih pristupa. Uvjereni smo da će prevladati zdrav razum i Hrvatska će se vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne suradnje temeljene, između ostalog, na svijesti o geopolitičkim realnostima i istinskim nacionalnim interesima”, poručili su na Facebooku, prenosi dnevnik.hr.