ISPAO JE ROGONJA: Alimentaciju je plaćao 14 godina, a onda saznao da nije dječakov otac

ISPAO JE ROGONJA: Alimentaciju je plaćao 14 godina, a onda saznao da nije dječakov otac

Muškarac iz Varaždinske županije 14 je godina dječaku za kojeg je smatrao da mu je otac plaćao alimentaciju. Javlja ZAGREB INFO

Kada je saznao da mu ipak nije otac, podigao je tužbu protiv sina, njegove majke i njegovog pravog oca u kojem je tražio da mu vrate novac.

Par se upoznao 2003. godina, a djevojka je nakon nekoliko mjeseci zatrudnjela. Rekla mu je da je jedino bila s njim pa je u prosincu 2004. godine priznao očinstvo i pristao isplaćivati 600 kuna mjesečne alimentacije. Godine 2012. iznos je povećan na 900 kuna, a onda je 2016. mjestom iz kojeg su počela kružiti priča da on ipak nije dječakov otac pa je predložio da se napravi test očinstva.

Nakon što je dobio nalaz koji je pokazao da nije otac, žena ga je uvjeravala da to nije točno te da test sigurno ne valja. Kasnije mu je ipak priznala da je spavala s drugim jer je i on nju prevario, ali je i dalje tvrdila da je i dalje on dječakov otac.

Muškarac joj je do tada uplatio 122.700 kuna alimentacije. Tužio je majku i sina. Od sina je tražio da mu za razdoblje od kolovoza 2004. do prosinca 2013. godina vrati 73.200 kuna te da mu sve troje solidarno isplate dodatnih 49.500 kuna za razdoblje od siječnja 2014. do srpnja 2018. godine. Majka i sin su osporili tužbu smatrajući da novac treba tražiti od pravog oca, a pravi otac je osporavao tužbu tvrdnjom da nije imao saznanja da je dječakov otac.

Prema presudi Općinskog suda u Varaždinu, pravi otac mu mora isplatiti 34.200 kuna, ali je odbacio tužbu protiv majke i sina pa će im morati nadoknaditi 31.500 kuna sudskih troškova, piše Večernji list. 

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA