Župan Danijel Marušić danas u Poreču predsjedava 62. sjednicom Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija…

Župan Danijel Marušić danas u Poreču predsjedava 62. sjednicom Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija…

Župan Danijel Marušić danas u Poreču predsjedava 62. sjednicom Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, na kojoj nazoči i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle, 61. Sjednice i izvješća o radu Zajednice između dvije sjednice, u sklopu današnjeg Dnevnog reda raspravljat će se o aktualnostima i pitanju bespravne gradnje na prijedlog Istarske županije. Također bit će riječi i o aktualnim pitanjima iz resora Ministarstva pravosuđa i uprave RH iz područja sudaca porotnika i Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Na današnjoj sjednici predstavit će se projekt „Škola i zajednica“, a raspravljat će se i o povećanju limita u zdravstvenim ustanovama, povećanju decentraliziranih sredstava u obrazovnim ustanovama zbog velikog povećanja cijena energenata kao i o izazovima hrvatske zajednice u Republici Srbiji na prijedlog Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji. Na 62. Sjednici sudionici će raspravljati i Zakonu o policiji kao i Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.