Makljaža Torcide s policijom, veliki broj ozlijeđenih: Zatvorena autocesta između Zagreba i Karlovca!, Pucnjava policije i ranjavanje navijača…

Makljaža Torcide s policijom, veliki broj ozlijeđenih: Zatvorena autocesta između Zagreba i Karlovca!, Pucnjava policije i ranjavanje navijača…

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Donosimo pregled navijačkih nereda nakon nogometne utakmice između Dinama i Hajduka.

Derbi kojim su Dinamo i Hajduk zatvorili ovu sezonu Prve HNL imao je nažalost treće poluvrijeme na autocesti, prenosi dnevnik.hr.

Na odmorištu Desinec došlo je do žestoke tučnjave Torcide s policijom i prema prvim neslužbenim informacijama veliki je broj ozlijeđenih.

Torcidaši su se vraćali iz Maksimira, gdje nisu htjeli ući na južnu tribinu zbog uvjetovanja glede unošenja transparenata. Zaputili su se kućama i nakon što su se zaustavili na Desinecu došlo je do obračuna s policijom.

Situacija je vrlo brzo eskalirala i nastao je opći kaos. Navodno je policija koristila suzavac i gumene metke, ali to još nije potvrđeno. Neki svjedoci tvrde da su čuli pucnjeve, no nije jasno je li policija pucala u zrak ili koristila gumene metke.

U međuvremenu, policijske snage dobile su pojačanje, a stvari su se na i oko spomenute benzinske postaje otele kontroli do te mjere da je uskoro zatvorena cijela ta dionica autoceste između Zagreba i Karlovca.

Obavijest za to stigla je od Hrvatskog autokluba, s njihove službene stranice.

“Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika te između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba”, izvijestili su iz HAK-a.

Čitatelji Dalmatinskog portala javljaju kako je ogroman broj policijskih vozila na autocesti kod Desinić kao i vozila Hitne pomoći. Stižu brutalne snimke, na ovoj se vidi kako policajac udara navijače…

Snimka je OVDJE

Neredi su nastali nakon utakmice Dinama i Hajduka.

Policija pucala u navijače Torcide, dva su pogodili

O neredima na autocesti oglasila se i PU zagrebačka, njihovo priopćenje ispod prenismo u cijelosti.

– Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.