Podravkin menadžer iz tvrtke ‘maznuo’ proizvode vrijedne 1,3 milijuna kuna…

Podravkin menadžer iz tvrtke ‘maznuo’ proizvode vrijedne 1,3 milijuna kuna…

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg Podravkina menadžera (50) kojeg se sumnjiči da je iz tvrtke izvukao robu vrijednu 1,3 milijuna kuna.

U tome je imao i dvojicu pomagača koji su robu preuzimali i preprodavali, a novac su kasnije dijelili. Tereti ih se za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u počinjenju tog kaznenog djela te zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Inače, riječ je o voditelju Podravkine prodaje koji je lažirao papire navodeći kako Podravkini proizvodi završavaju kao donacija pučkoj kuhinji Crvenoga križa u Varaždinu ili Čakovcu. Nakon što je uhićen, dobio je otkaz i više nije u Podravki.

Naš portal prvi je pisao o tome te izvijestio o uhićenju Podravkina direktora.

“Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je kao regionalni voditelj prodaje tvrtke iz Koprivnice, od travnja 2019. do ožujka 2021 u više navrata izrađivao zahtjeve za izdavanje proizvoda u kojima je neistinito prikazivao kako različiti korisnici, a najčešće neprofitna pravna osoba, traže da im društvo dodijeli pomoć.

Takve neistinite zahtjeve dostavljao je u odjel marketinga društva koji je; ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost; izdavao naloge skladištu društva za pripremu i predaju tražene robe.

Okrivljeni 34-godišnjak je potom preuzimao robu iz skladišta društva te ju odvozio teretnim vozilom i preprodavao na području Varaždina i Čakovca ili odvozio i predavao okrivljenom 54-godišnjaku koji ju je prodavao na području Umaga.

Novac od prodaje su okrivljeni 50-godišnjak i okrivljeni 34-godišnjak međusobno podijelili i zadržali za sebe. Okrivljenike se tereti da su, nakon toga, izrađivali krivotvorenu dokumentaciju kojom su lažno prikazivali kako je roba isporučena korisnicima. 

Okrivljenici su, tereti ih se, na opisani način ostvarili protupravnu imovinsku korist na štetu društva u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna”, izvijestili su iz županijskog državnog odvjetništva., piše danica.hr