NAJRADIJE BI IH GAĐALA TIM VRELIM ĆEVAPIMA! KOSOR LJUTA NA EUROPSKU UNIJU, ‘POČASTILA’ I VUČIĆA: ‘DŽABA SVA TA HODOČAŠĆA’

NAJRADIJE BI IH GAĐALA TIM VRELIM ĆEVAPIMA! KOSOR LJUTA NA EUROPSKU UNIJU, ‘POČASTILA’ I VUČIĆA: ‘DŽABA SVA TA HODOČAŠĆA’

Susret predsjednik Europskog vijeća Charlesa Michela i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji su zajedno pekli ćevape, prokomentirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Slika predsjednika EV @eucopresident kako peče čevape s negatorom genocida i protivnikom sankcija Rusiji, pokazuje slabost i smušenost vodstva EU. Džaba sva ta hodočašća u Kijev a evo i u BiH će doći. Džaba”, poručila je na svom Twitteru. Podsjetimo, Michel je poručio da očekuje da se Srbija priključi sankcijama protiv Rusije, dok je Vučić ocijenio da je ideja o stvaranju geopolitičke zajednice na europskom kontinentu “značajna” za zemlje Zapadnog Balkana.

Objašnjavajući stajališta Beograda u odnosu na ideju koju zagovaraju Michel i francuski predsjednik Emmanuel Macron, Vučić je istaknuo kako u tome ne vidi “teorije zavjere” niti zamjenu za pridruživanje Uniji, već kao “korak naprijed”, iako će “uvijek biti onih koji će tražiti dlaku u jajetu.”

Vučić i Michel su razgovarali o zajedničkim energetskim i geopolitičkim izazovima, uključujući i pitanje Kosova, a na svom Instagram profilu Vučić se pohvalio i predahom od ozbiljnih tema. Naime, na objavljenoj fotografiji Michel i Vučić su pozirali dok su pekli ćevape. “Ćevapčiće smo spremali zajedno. Hvala Charles Michel na posjeti i na podršci europskoj budućnosti Srbije!”, poručio je Vučić uz fotografiju, prenosi Dnevno.hr.