Plenković odgovorio na pitanje hoće li Šimpraga svjedočiti u Beogradu oko optužnice za hrvatske pilote u Oluji…

Plenković odgovorio na pitanje hoće li Šimpraga svjedočiti u Beogradu oko optužnice za hrvatske pilote u Oluji…

Andreja Plenkovića novinari su nakon sjednice Vlade RH pitali o optužnicu koja je danas u Srbiji podignuta protiv četvorice hrvatskih pilota o akciji Oluja.

Ministar Malenica nije dobio nikakve informacije o tome. Ne mogu ništa komentirati osim onoga što sam pročitao u medijima. Koliko ja shvaćam riječ je o predmetu koji bi trebao biti vezan za teritorij BiH. Tu je već problem tog pitanja nadležnosti tijela Srbije za bilo što što je vezano za teritorij van Srbije. Mi smo stalno tu temu dizali i govorili da je to neprihvatljivo. Ako što dođe mi ćemo štititi hrvatske vojnike i branitelje”, rekao je, prenosi N1.

Na ponovljeno pitanje, hoće li neki član Vlade RH možda poželjeti svjedočiti o tome, jer je riječ o navodnom raketiranju kolone civila u Oluji, Plenković je shvatio da novinari misle na potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu.

“Onaj je tada imala, četiri ili osam godina, sad mi je jasno zašto pitate. Sumnjam, bila je tada osmogodišnje dijete, što bi imala reći o tome”, rekao je Plenković.