Vremenska prognoza: Tjedan započinje sunčano i vedro, no ubrzo će nam zatrebati kišobrani…

Vremenska prognoza: Tjedan započinje sunčano i vedro, no ubrzo će nam zatrebati kišobrani…

Utorak će u unutrašnjosti biti nestabilan s čestim pljuskovima, a moguća je i tuča

Tjedan će početi većinom sunčanim vremenom, ali već će utorak trebati kišobrani, a u srijedu se u unutrašnjosti na kratko prekida razdoblje iznadprosječno toplog vremena.

Tjedan će početi sunčanim, većinom i vedrim vremenom, a zatim će sa zapada stizati više oblaka. Poslijepodne će pljuskova biti uz granicu sa Slovenijom, navečer i u noći na utorak i drugdje u središnjim i gorskim predjelima, a poneki pljusak je sredinom dana moguć i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Vjetar slab, na Jadranu prolazno umjeren s mora. Bit će vrlo toplo ili vruće uz tridesetak stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Utorak će u unutrašnjosti biti nestabilan s čestim pljuskovima, mjestimice će biti izraženih nevremena praćenih grmljavinom i tučom. U srijedu će se razvedravati, ali i osvježiti, a pljuskova će biti još uglavnom u gorju. Od četvrtka povratak stabilnijeg i sunčanijeg, ali opet i osjetno toplijeg vremena.

Na sjevernom Jadranu utorak nestabilno s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženim, dok će u Dalmaciji veći dio tjedna prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren, a u srijedu će prolazno zapuhati jaka i vrlo jaka bura, podno Velebita s olujnim, prolazno moguće i orkanskim udarima. Temperatura se uz obalu neće previše mijenjati, piše rtl.hr.