Jandroković o Milanoviću: Nikad me nije štedio, ali uopće me nije briga…

Jandroković o Milanoviću: Nikad me nije štedio, ali uopće me nije briga…

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na Mirogoju je zajedno s izaslanstvom HDZ-a položio vijenac u povodu stote obljetnice rođenja Franje Tuđmana.

Kratko se osvrnuo na izjave predsjednika Milanovića.

“Znate da ne volim komentirati izjave predsjednika Milanovića jer su prvo nekoherentne. Često mijenja pozicije. Drugo, puno onoga što izgovori, izgovara zato da naudi HDZ-u, da naudi predsjedniku Vlade Plenkoviću. Često izgovara stvari iz pakosti, a ne iz stvarnih promišljanja”, rekao je.

On mene nikad nije štedio, ali to mene uopće nije briga, kaže Jandroković.

“Što se mene tiče, može on o meni govoriti što god hoće, jer znate onu izreku – nije važno što se kaže nego tko to kaže”, kazao je., prenosi N1

Jandroković je ovom prilikom govorio o Tuđmanu. Kazao je kako je Tuđman bio povjesničar i državnik.

”Izvrsno je poznavao međunarodne odnose, povijest i mentalitet hrvatskog naroda. Znao je kako voditi hrvatski narod i ljudi su to prepoznali i vjerovali su dr. Tuđmanu. Doveo nas je do prve pobjede na prvim višestranačkim izborima”, kazao je Jandroković.

Naveo je brojne važne Tuđmanove odluke, poput donošenja Božićnog Ustava i referenduma. Tuđman je postavio temelje Hrvatske države i Jandroković naglašava da mu za to dugujemo zahvalnost.

O Zakonu o pobačaju

Za slučaj Mirele Čavajde izjavio je: ”Ovdje se radi o jednoj osobnoj tragediji i ne sviđa mi se nikako što je to otišlo u smjeru politizacije. Teško je govoriti o takvom slučaju jer to je toliko bolno i svi moramo voditi računa o patnji koju ta žena prolazi”.

Dotaknuo se i Zakona o pobačaju.

”SDP-ov prijedlog ni na koji način ne definira situaciju u kojoj se gospođa Čavajda našla. Čini mi se da je politički iskorištena ta tragedija o strane lijevih političkih stranaka. Taj novi zakon u sadržajnom smislu nije bitno drugačiji od onog koji je sada na snazi. On je nedorečen i čini mi se da nije u skladu s preporukama Ustavnog suda. On sigurno neće proći”,
rekao je Jandroković.

‘Tema koja dijeli’

Podsjetio je kako smo u kompleksnom vremenu zbog pandemije i rata u Ukrajini, stoga on vjeruje kako ne treba ići s novim temama koje bi podijelile društvo., prenosi RTL