PULJAK S MARKOVA TRGA ‘Cijela Hrvatska gledat će kako građani Splita biraju red i budućnost’

PULJAK S MARKOVA TRGA ‘Cijela Hrvatska gledat će kako građani Splita biraju red i budućnost’

‘Uvođenje reda će se jednog dana, nadam se, preliti na cijelu državu’

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak poručio je u nedjelju s Markovog trga da će građani Splita uskoro birati između dva modela upravljanja gradom, između reda i nereda, kao i da će Split biti glavni grad promjena u cijeloj Hrvatskoj. , javlja dalmatinski portal

– Glavni oponenti u Splitu, predstavnici stare politike, govore da mi je Split samo odskočna daska za Pantovčak i Markov trg. Došli smo na Markov trg upravo zato da građanima Hrvatske skrenemo pozornost da se u Splitu na sljedećim izborima odvija borba između reda i nereda, između dva modela upravljanja gradom. Prvi je naš model koji smo živjeli zadnjih 10 mjeseci, a to je red u svim segmentima vođenja grada. Drugi je HDZ-ov, model klijentelizma, korupcije i kriminala, borbe samo za svoje uske stranačke i privatne interese. Cijela Hrvatska gledat će kako građani Splita biraju red i budućnost – rekao je Puljak. 

Osvrnuvši se na kandidata HDZ-a koji je kao svoju prednost istaknuo veze s Markovim trgom, Puljak je kazao kako se zbog toga stječe dojam da HDZ ucjenjuje građane Splita. 

– Uvođenje reda neće ovisiti o njihovim ucjenama, nego o tome što građani Splita žele. Došli smo u Zagreb s punim poštovanjem prema glavnom gradu Hrvatske, nemamo nikakav antagonizam, ali Split će ovih dana i na ovim izborima biti glavni grad promjena u Hrvatskoj i izabrati uvođenje reda koje će se jednog dana, nadam se, preliti na cijelu državu – izjavio je Puljak.

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković istaknula je da Hrvatska ima resurse i potencijale s kojima bi mogla biti prosperitetna za sve svoje građane, ali, tvrdi ona, nije jer se HDZ 30 godina odnosi prema državi kao da je njegov plijen. 

– Više se niti ne skriva, otvoreno se govori da je za ostvarivanje bilo kojeg prava propisanog zakonom, potrebna izravna veza s ministrom – kazala je Orešković.

Dodala je da je HDZ porobio državu za svoju interesnu zajednicu. 

– Da bi mogao nekažnjeno prolaziti unatoč nizanju jedne korupcijske afere za drugom, HDZ je stvorio nered u institucijama na svim razinama. Slabo pravosuđe, eutanazirana antikorupcijska tijela, nesređene evidencije, od popisa birača do popisa državne imovine, samo su dio tog nereda. Pod takvim teretom HDZ-a Hrvatska propada. U Splitu i u Zagrebu, u kojima je nakon lokalnih izbora HDZ smijenjen s vlasti, došlo je do promjene modela upravljanja pa vlast više nije prilika za podjelu plijena. Za takvu Hrvatsku borit ćemo se na sljedećim parlamentarnim izborima, kad god oni bili – rekla je Orešković.