Stiže ljeto festivala

Vijest donosi HRTV

S velikim optimizmom i nikad ranije, nakon dvije pandemijske godine, ljetni su klubovi otvorili svoja vrata. Turistička će sezona, prema najavama, obilovati bogatim festivalskim događajima na cijelom Jadranu.

Kadrovi sa Zrća snimljeni lanjskog srpnja danas izgledaju kao davna prošlost. Nakon dvije pandemijske godine veliki klubovi već otvaraju vrata, vraćaju se poznati festivali – nastupit će mega popularni DJ-i. Ultra Europe najavljuje 140 tisuća posjetitelja u srpnju u Splitu, a kada su puštene u prodaju, regionale ulaznice po pristupačnijim cijenama odmah su rasprodane. I tu nije kraj. Prvi put u kolovozu stiže još jedan američki proizvod iz Kalifornije – Hard summer festival, i to na zapušteni i zaboravljeni Žnjan.

– Radimo događanje Hard summer present Calvin Harris, cijeli show spektakl će biti rađen oko njega kao glavne zvijezde. Čovjek nikad nije nastupio na ovim prostorima a ovaj prostor nikad nije bio u toj funkciji – ističe Marin Grubišić, voditelj projekta.

U srpnju tijekom Ultre popunjeni su svi hoteli u Splitu i okolici, restorani su krcati, guraju se taksisti, nema slobodnog mjesta ni u privatnom smještaju, a u gradu je više od 5 000 iznajmljivača. I jako se dobro zaradi. Tako bi sada trebalo biti i početkom kolovoza.

– Za takve evente naravno da se cijene povećavaju, isto kao što se povećavaju bilo gdje u svijetu kad se događa neki međunarodni koncert, neki event itd. i o tome su unaprijed gosti upozoreni da će u tom periodu cijene biti nešto više – naglašava Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.

Riječ je o mladim gostima visoke platežne moći koji nakon Splita ostaju u odredištu ili odlaze na srednjodalmatinske otoke.

– Mnogi od njih ostaju duže nego što smo mi planirali da će ostati, to znači da produljuju svoje boravke i sve su nam to indikacije da je pred nama jedna zahtjevna, ali nadamo se, uspješna godina – poručuje Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.

U cijelom jednom desetljeću velikih festivala diljem Jadrana većih incidenata nije bilo. Pa neka i ostane tako jer je u svijetu i u vrijeme najteže pandemije Hrvatska bila prepoznata kao sigurna destinacija.

Vijest je na LINKU gdje možete vidjeti mi zanimljiv video

DEMOS MEDIA