Pobjegla ljubavniku, muž i nećak išli po nju. Bolje da nisu…

Pobjegla ljubavniku, muž i nećak išli po nju. Bolje da nisu…

Trojica odraslih muškaraca i malodobni učenik (17) završili su na sudu nakon što je izbila tučnjava zbog pokušaja odvođenja ženske osobe iz jednog stana.

Prema presudi koju je ovih dana donio prekršajni sudac, sve se događalo u studenome oko 21.30 sati u jednom mjestu kod Križevaca.

Kobne noći Marin (37) je došao po svoju ženu Katicu (35) koja je bila s ljubavnikom Stankom (30), a sa sobom je poveo i nećaka (17) da mu pomogne. Stanko je bio nagla i problematična osoba, a Marin i nećak su mislili da te večeri nije kod kuće, već da je tamo samo Stankov brat Damir (34).

No, kad su kucali i lupali kako bi odveli grješnu Katicu, na njihov im je užas vrata otvorio – Stanko!

“Prvookrivljeni Stanko je vrata i otvorio, a zatim je udario šakom u glavu Marina, povukao ga zajedno s nećakom u hodnik stana, gdje su se tukli i naguravali. Potom se u tučnjavu umiješao i Stankov brat Damir te ih isjerao iz stana.

Potom su se nastavili tući u dvorištu, a tada se umiješao i Damir koji je Marina primio s obje ruke oko vrata te ga razdvojio od brata Stanka, dok je malodobnik primio za ruku svoju tetku Katicu i s njom ušao u automobil.

ODSELILA SE IZ KUĆE

Kad je i tetak, Katičin suprug, ušao u automobil, Stanko je dotrčao i otvorio vrata u namjeri da Katicu izvuče van. No, Marin je ponovno zatvorio vrata na svome vozilu te se uputio zajedno sa ženom i nećakom prema Križevcima”, stoji u nepravomoćnoj presudi.

Marin je na sudu bio svjedočio kako je njegova supruga Katica i nakon toga nastavila vezu sa Stankom, a on se brine o djeci. No, Stanko je u međuvremenu preminuo, i to nakon što se teško ranio vatrenim oružjem pokušavajući samoubojstvo.

Damir je u ranijem iskazu naveo kako se Katica u međuvremenu odselila od njegova brata Stanka, koji se pokušao ubiti, i vratila suprugu Marinu.

Sudac je malodobnog nećaka oslobodio krivnje, a protiv Stanka je postupak obustavljen zbog smrti. Marin je proglašen krivim i osuđen na kaznu od 100 njemačkih maraka, a Damir mora platiti 50 njemačkih maraka. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti., piše danica.hr