U samačkom domu u Balotinoj ostalo pet stanara. INVALID NEDJELJKO HRNIĆ ODBIJA HRANU IZ PUČKE KUHINJE SVE DOK MU NE OSIGURAJU SMJEŠTAJ U PULI

U samačkom domu u Balotinoj ostalo pet stanara. INVALID NEDJELJKO HRNIĆ ODBIJA HRANU IZ PUČKE KUHINJE SVE DOK MU NE OSIGURAJU SMJEŠTAJ U PULI

Nada se da će njegov čin osvijestiti nekoga iz Grada, da će mu osigurati smještaj jer od jučer živi bez struje i tople vode * U domu u Kovačićevoj struja nije isključena., doznaje Glas Istre

Nakon što je iz samačkih domova u Balotinoj i Kovačićevoj ulici u ponedjeljak iselilo 20 stanara u Pomer, a nekolicina je sama pronašla alternativni smještaj u Puli, u domu u Balotinoj je ostalo njih pet. Jučer im je stanodavac, Uljanik standard, isključio struju, ali vode još imaju. Dakako, samo hladne vode jer bojleri ne mogu grijati s obzirom da nema struje.

U domu je ostao Nedjeljko Hrnić, invalid s amputiranom lijevom nogom. Prema njegovim riječima, očekuje da će mu Grad ili druge nadležne službe osigurati smještaj u centru Pule. Barem garsonijeru, ali da ostane u gradu.

– Dnevno mogu prohodati nekoliko desetaka metara jer mi umjetna noga ne dozvoljava veću aktivnost, veli nam Hrnić. Kaže da protezu redovito čisti i servisira i zbog toga nikako ne može živjeti u Pomeru gdje bi trebao hodati 3,6 kilometara radi obične kupovine. Ovaj bivši uljanikovac kaže da je ostao bez noge prije tri godine zbog pogrešnog liječenja pa sada, dodaje, živi od socijalne pomoći i hrane koju mu dostavljaju iz pučke kuhinje.

I jučer su mu dostavili hranu, a dostavljač nam je rekao da je to učinio posljednji put jer mu je Hrnić najavio da se seli. No, nakon što smo Hrnića ponovno posjetili, utvrdili smo da je spakirao svoje stvari te da čeka preseljenje. Na pitanje kamo ide, odgovorio je da ne zna. On je iz protesta otkazao dostavu hrane iz pučke kuhinje te se nada da će to osvijestiti nekoga iz Grada Pule da mu osiguraju smještaj jer od jučer živi u velikom objektu bez struje.

Osim njega, iz samačkog doma nije iselio i Anto Šarac Marić koji nam je izjavio da mora kod doktora svaki ili svaki drugi dan, a to ne može iz udaljenog Pomera koji je slabo povezan autobusnim linijama s Pulom. Kaže da ostaje u domu unatoč tome što nema struje i tople vode te zaključuje da se u Gradu bolje odnose prema strancima nego domaćim ljudima.

Doznajemo da su u samačkom hotelu ostali još Kadrija Gušani i Latif Bajrić, ali jučer nisu bili u svojim sobama. Ostale stanare najviše brine Bajrićeva sudbina koji je zbog sljepoće često ovisan o tuđoj pomoći. Doznajemo i da se jedan bivši stanar, nezadovoljan smještajem u Pomeru, vratio u samački dom. Međutim, nismo doznali u koju se sobu vratio.

Nenad Radosavljević je stanar doma u Kovačićevoj ulici, u objektu u kojem za sada nije isključena struja. Nada se da će i njemu Grad osigurati smještaj u centru. doznaje Glas Istre