‘Na summitu NATO-a stavit ću veto na pozivnicu Finskoj. Mi imamo izdajničku Vladu…‘

‘Na summitu NATO-a stavit ću veto na pozivnicu Finskoj. Mi imamo izdajničku Vladu…‘

Predsjednik je u posjetu Borovu i Vukovar, a u povodu Dana grada Vukovara prigodno se obratio novinarima

Predsjednik Zoran Milanović je u posjetu Borovu i Vukovar, a u povodu Dana grada Vukovara prigodno se obratio novinarima. Iznio je nove komentare na aktualnu polemiku koju vodi u medijima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

– Kažu da sam zajedno s nekim odvjetnikom izmanuplirao GotovinuČermaka i još neke generale kao udbaške idiote, a onda su jučer izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još prije napada Rusije na Ukrajinu. Naravno da jesam, ali širenja na Ukrajinu i Moldaviju, Gruziju. Ali tad nitko nije spominjao Švedsku i Finsku. O čemu moramo razgovarati. Takvu laž može plasirati samo udbaška osovina. Takvu laž mogu plasirati samo Udbašenković, Njonjo od HDZ-a koji se javio neki dan, rekao je Milanović.

Banožić je prije nekoliko dana dao naslutiti mogućnost smanjenja Milanovićevih ovlasti vezano uz Zakon o obrani. Upitan o tome, Milanović je rekao da ne želi o tome i samo poručio da je Banožić ‘jedan smiješan čovjek’.

– Komplicirana je to materija. Njemu treba uzeti ono što ima, on je sitni kriminalac. … Na sve ga potiče Udbašenković”.

Govoreći o Jandrokoviću, rekao je da ga je ”majka molila da ga zbog mira u obitelji pusti na miru”.

– Ja sam na hrvatskoj strani, tretiraju nas kao budale, huljski to podupire Plenković. Plenković i ja nismo ista dimenzija, a pritom ne mislim da sam ja viša ili niža. Ja s Rusijom nemam veze. Oni igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti, kazao je dodvši da se ne boji ni Rusije, niti Ukrajine.

Milanović je najavio i da će na summitu NATO-a staviti veto na pozivnicu Finskoj da uđe u Savez.

– Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, kazao je Milanović.

– Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović., prenosi jutarnji list