Milanović: ”Majka me molila da zbog mira u obitelji pustim Jandrokovića na miru.

Milanović: ”Majka me molila da zbog mira u obitelji pustim Jandrokovića na miru.

Predsjednik Republike Zoran Milanović provodi dan u Slavoniji, a između ostalog sudjelovao je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara povodom obilježavanja Dana Grada.

Hoće li rodna Slavonija ministra obrane Marija Banožića biti mjesto s kojega će predsjednik Republike Zoran Milanović odapeti novu strelicu prema Banskim dvorima u kojima se navodno snuje smanjenje Milanovićevih ovlasti?

Pitanje je to koje čeka odgovor nakon što se predsjednik još uvijek nije oglasio oko najnovije epizode u sagi o sukobu s mnistrom obrane i premijerom., javlja dnevnik.hr

‘Banožić je smiješan čovjek”

Upitan o toj temi, Milanović je rekao da ne želi o tome i samo je poručio da je Banožić ”jedan smiješan čovjek, komplicirana je to materija”, kazao je i dodao: ”Njemu treba uzeti ono što ima, on je sitni kriminalac. … Na sve ga potiče Udbašenković”.

Govoreći o Jandrokoviću, rekao je da ga je ”majka molila da zbog mira u obitelji ga pusti na miru”.

”Plenković i ja nismo isto dimenzija, a pritom ne mislim da sam ja viša ili niža”, kazao je i dodao: ”Udbaške metode kojima se Udbašenković odgojen u maniri KOS-a i vojne bolnice služi su strašne. Kako da obranim minimalnu čast svoju i najslavnijih ratnih zapovjednika prema kojima je Plenković običan šuft… Staviti Gotovinu u jednu poziciju udbaškom smicalicom, to može vrlo niska forma političkog i ljudskog života”.

”Rusija je agresor. Mi imamo izdajničku Vladu”

”Ja nisam na strani Rusije, niti poznajem Medvedeva niti se želim navlačiti na takve udice da se stavljam između njega i nekih luđaka u Ukrajini ili Rusiji. Na hrvatskoj sam strani, na strani naroda, pokušavam iskamčiti što je moguće više. Tretiraju nas kao budale, naciju trećeg reda, sve to huljski podupire Plenković samo da bi se obračunali sa mnom”, rekao je Milanović.

”Nisam mu neprijatelj i suparnik. Radi svoj posao. Radi ga stravično, lopovski, na čelu je bande koja je osuđena za kriminal i to ne prestaje. Svaki skup se pretvori u idolatriju Plenkovićevog doprinosa preporodu neke sredine, muze slave Apolona s harfama i lutnjama u baroknim i postbaroknim kazalištima”, kazao je predsjednik. 

”Ja s Rusijom nemam veze. Oni igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti”, kazao je dodavši da se ne boji ni Rusije, niti Ukrajine.

”Na summitu NATO-a ću uložiti veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica”, kazao je Milanović i poručio: ”Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za”.

”Imamo izdajničku Vladu koja izdaje hrvatski narod u BiH”, ponovio je.

Iako je danas u Vukovaru dobro dočekan, prijašnjih godina situacija je bila drugačija na što su spomenuvši dvije kolone Milanovića podsjetili novinari, a on kazao da je to bilo ”djelo gnjavatora” uz osmijeh se obrativši Stipi Mlinariću Čipi, sada saborskom zastupniku Domovinskog pokreta (DP).

”Ljudima pristupam dobronamjerno”, kazao je potvrdivši da je nekad, uz napomenu na ”nekad” bio Komšićev jaran, a za što ga je optužio dan ranije Plenković.