Filipović o slavnom semaforu na kojem je čekao 15 minuta: ‘U Splitu 2002. nije bilo te tipke’

Filipović o slavnom semaforu na kojem je čekao 15 minuta: ‘U Splitu 2002. nije bilo te tipke’

Filipović je poručio novinarki da bi volio da je ona s njim bila u SAD-u 2002. pa da zajedno primijete tipku

Novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas je u Saboru dobio zeleno svjetlo za preuzimanje jednog od najvećih i trenutno najvažnijih resora u Vladi. Gostujući na RTL-u Filipović se još jednom osvrnuo na svoje, kako ih je nazvao, nespretne izjave iz kampanje za lokalne izbore, ustvrdivši da je naučio neke stvari i “napredovao”.

Nije htio detaljno govoriti o utrci za zagrebačkog gradonačelnika niti odgovoriti na pitanje slaže li se s premijerom Andrejom Plenkovićem da je izgubio jer su mu mediji krivo izgovarali ime. “Znate što, ja se na tu temu ne bih vraćao… Evo, recite mi vi nekoga tko nije rekao nešto nespretno u kampanji. Ja mislim da nema takvoga”, kazao je između ostalog novi ministar kazavši kako je “platio za svoje političko neiskustvo”.

Komentirao je i anegdotu iz svog života dok je bio student u SAD-u, koju je javno ispričao tijekom prošlogodišnje predizborne kampanje, a koja se jako i brzo proširila društvenim mrežama posljednjih dana kada se počelo govoriti o njemu kao budućem članu Vlade. Naime, Filipović je rekao da je 15 do 20 minuta čekao da prijeđe cestu, jer nije znao stisnuti tipku na semaforu.

‘U Splitu nije bilo te tipke’

“Zaista ste čekali 15 ili 20 minuta?”, pitala je Filipovića novinarka RTL-a Damira Gregoret, a on joj je odgovorio da je za studiranje u Americi dobio veliku stipendiju. “Imali smo tamo predavanja da se striktno moramo držati pravila, načina kako se ophodi, do eventualnih prekršaja. U Americi imate nešto što se zove ‘jailwalking’ (op. nepropisno prelaženje ceste). Vi dolazite iz Splita, ja sam tad živio u Splitu, u Splitu 2002. nije bilo ovoga na semaforu, a ja sam htio poštovati pravila”, pokušao je pojasniti Filipović.