VIDEO Ratni zločinac Šljivančanin prisjetio se što su radila dva hrvatska predsjednika u Titovoj gardi; posebno se sjeća Milanovića….

VIDEO Ratni zločinac Šljivančanin prisjetio se što su radila dva hrvatska predsjednika u Titovoj gardi; posebno se sjeća Milanovića….

Istraživački novinar Gordan Malić osvrnuo se na dokumentarac u kojem je snimao razgovore s bivšim oficirima JNA osuđenima za ratne zločine. Osvrnuo se i na višesatni intervju s ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom koji je spomenuo dva hrvatska predsjednika Ivu Josipovića Zorana Milanovića. Šljivančanin navodi kako -pamti obojicu.

“U Beogradu sam nedavno, za dokumentarac kojeg upravo montiram, snimao razgovore s bivšim oficirima JNA osuđenima za ratne zločine. Upravo gledam višesatni intervju s Veselinom Šljivančaninom, bivšim načelnikom za sigurnost gardijske brigade JNA koja je opsjedala Vukovar. U Titovoj gardi su, prije rata, služila i dva hrvatska predsjednika, Ivo Josipović i Zoran Milanović. Šljivančanin pamti obojicu. Ta mi je cveba u scenariju neupotrebljiva.

Koga briga za dva bezveznjaka, koja su u gardu upala preko veze. A opet, šteta da je samo tako odrežem i bacim, pa ću je prikazati ovdje. Milanović kaže da je u JNA jeo zemlju i gutao prašinu.

Naravno da je sve izmislio. Šljivančanin ga pamti kao četnog evidentičara i primjerenog člana Partije. Privilegirani, poslušni JNA ćato, to je bio. Pa kaj? I ja sam u Prištini vodio radio emisiju ‘Drugovi vojnici, zdravo!'”., napisao je Malić

VIDEO: GORDAN MALIĆ/FACEBOOK