Novi hit Davora Filipovića: ‘Nije točno da nemam iskustva s energetikom. Skoro pet mjeseci sam bio u ….

Novi hit Davora Filipovića: ‘Nije točno da nemam iskustva s energetikom. Skoro pet mjeseci sam bio u ….

Filipović se predstavlja zastupnicima na sjednici saborskih odbora

Davor Filipović, gotovo sigurno će sutra biti potvrđen kao novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, jednog od najvažnijih resora u koji spada i energetika. Filipović je trenutačno u Saboru gdje mu zastupnici postavljaju pitanja na zajedničkoj sjednici Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode.

Tako mu je Anka Mrak Taritaš postavila pitanje oko energetike, kako je naglasila, važnog dijela njegovog budućeg resora koji će se suočavati s izazovima zbog rata u Ukrajini. “Do sad se u vašem životnom putu niste susretali s tim”, konstatirala je Mrak Taritaš i pitala ga koji mu je stav oko zbrinjavanja nuklearnog otpada.

Filipović je prvo htio naglasiti kako nije istina da nema iskustva s energetikom. “Ne mogu se složiti s vama da nemam iskustva s energetikom zato što sam skoro pet mjeseci proveo u Ini pa sam tamo stekao jedan uvid i u tom energetskom sektoru”, sasvim ozbiljno je poručio Filipović.

Filipović imenova u NO Ine prošle godine

Filipović je, nakon neuspjeha na lokalnim izborima, doista imenovan u Nadzorni odbor Ine krajem prosinca prošle godine. I to je to. Što se tiče zbrinjavanja nuklearnog otpada, samo je rekao da će to analizirati kroz razgovor s ljudima u ministarstvu.

Prije nego što se pohvalio iskustvom u Ini Filipović se predstavio zastupnicima te je između ostalog rekao: “Ono što sam do sada radio sve sam davao od sebe, radio sam pošteno, trudio sam se. Učinit ću sve da sa svim znanjima, energijom, trudom, radom doprinesem uspjesima Vlade.”, piše TELEGRAM