Mostov zastupnik stigao na sjednicu s gas-maskom: ‘Smrad dolazi iz KIC-a i Gradske plinare‘

Mostov zastupnik stigao na sjednicu s gas-maskom: ‘Smrad dolazi iz KIC-a i Gradske plinare‘

‘U Gradskoj plinari Zagreb događa se afera koja je u financijskom smislu teška nekoliko milijardi kuna‘, kazao je Goluža

Mostov zastupnik u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža jutros je teatralno zauzeo govornicu Skupštine noseći gas-masku. Objasnio je u svom obraćanju da je to kako bi se “zaštitio od smrada koji dolazi iz KIC-a i Gradske plinare-opskrba”.

– U Gradskoj plinari Zagreb događa se afera koja je u financijskom smislu teška nekoliko milijardi kuna. Plinara Opskrba koja je u vlasništvu Grada, do dolaska gradonačelnika Tomislava Tomaševića na vlast pozitivno je poslovala, ali sve je krenulo nizbrdo kada je u lipnju došla aktualna. U nepunih deset mjeseci ostvaren gubitak veći od 350 milijuna kuna – rekao je Goluža navodeći da to nije direktno krivica gradonačelnika Tomaševića, ali je njegova odgovornost jer nije na vrijeme smijenio direktora.

Podsjetimo, Igora Piriju, bivšeg direktora Gradske Plinare-opskrbe, Tomašević je razriješio u listopadu, pet mjeseci nakon preuzimanja vlasti kada je na njegovo mjesto došao Jeronim Tomas, inače bivši director Fortenove i Dukata.

– Ovakvom politikom potaknuta spirala inflacije, koja je usluge i proizvode koje kupuju građani, podigla za 10 i 15 posto – zaključio je Goluža.

Što se KIC-a tiče, odnosno Kulturno informativnog centra, Goluža aludira na činjenicu da bi nekadašnji ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar sada mogao postati novi ravnatelj KIC-a, javne ustanove pod kojom je i Kino Europa. Hribar je 2017. godine, za vrijeme Tomislava Karamarka, dao ostavku na funkciju u HAVC-u, i to pod optužbama za navodni kriminal, koje su kasnije odbačene. Odabir Hribara sada je izglasalo KIC-ovo upravno vijeće, a danas bi tu odluku trebala potvrditi Gradska skupština Grada Zagreba., piše jutarnji list