Bakica (82) stalno visila na Facebooku pa ostala bez velikog iznosa

Bakica (82) stalno visila na Facebooku pa ostala bez velikog iznosa

Vremešna umirovljenica (82) i aktivna korisnica Facebooka ostala je bez više tisuća kuna nakon što je nasjela na klasičnu ‘navlakušu’ nepoznatog prevaranata.

Prevarant joj se, naime, javio putem Messengera te joj priopćio da je upravo ona dobila velik novac kao nasljedstvo dalekog predaka koji je umro u inozmestvu. No, trebalo je uplatiti troškove odvjetnika kako bi golem novac na koncu sjeo na njezin račun.

“Policiji je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 82-godišnjakinje s područja Petrinje. Naime, oštećena je u razdoblju od 10. veljače do 7. travnja, putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom.

Toj je osobi u više navrata i na više bankovnih računa uplatila novac, a sve u nadi da će joj isplatiti obećano nasljedstvo iz inozemstva. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava“, kratko su u četvrtak izvijestili iz policije.

S obzirom na dosadašnja iskustva, prevarantu mogu staviti soli na rep, a naivna gospođa svoj će novac, po svemu sudeći, vidjeti nikad., piše danica.hr