Lidiji Bačić policajci na Maclju skinuli tablice s auta. Nastavila je voziti i kod Krapine ponovno ‘naletjela’ na patrolu

Lidiji Bačić policajci na Maclju skinuli tablice s auta. Nastavila je voziti i kod Krapine ponovno ‘naletjela’ na patrolu

Na Veliki četvrtak, oko pola 1 ujutro, popularna splitska pjevačica Lidija Bačić stigla je s osbnim vozilom na Granični prijelaz Macelj, gdje su granični policajci prilikom redovne kontrole ustanovili kako je automobilu, s kojim je iz Slovenije ulazila u Hrvatsku, istekla registracija. Priča je to koja se proteklih dana brzo proširila Zagorjem, što, zapravo, s obzirom na Lidijinu popularnost, nije ni čudno., doznaje zagorje.com

Nakon što smo iz pouzdanih i provjerenih izvora dobili nedvojbene potvrde kako se navedeni događaj dogodio, te da je uistinu riječ o popularnoj Lidiji Bačić, saznali smo i nastavak Lilline noćne avanture u Zagorju.

Naime, naši su nam izvori ispričali kako su policijski službenici Postaje granične policije Macelj, nakon što su ustanovili da je vozilu registracija istekla prije više od 15 dana, skinuli tablice s automobila kojim je Lidija stigla u Hrvatsku u društvu jednog hrvatskog državljanina. Ipak, nestašnu Lille to nije spriječilo da opet sjedne u auto bez tablica i nastavi vožnju dalje u smjeru Zagreba. No, ni tu priči nije kraj. Kod Krapine ju je zaustavila prometna policijska patrola i, naravno, ponovno joj napisala kaznu. Drugu unutar nepunih sat vremena.

Kako je riječ o javnoj osobi, koja svoj rad u velikom dijelu temelji na interesu javnosti, o navedenom događaju poslali smo pismeni upit Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj, na koji nam je stigao sljedeći odgovor:

„Vezano uz Vaš konkretan upit o postupanju prema određenoj osobi, izvješćujemo Vas kako sukladno zaštiti osobnih podataka nismo u mogućnosti odgovoriti na upit koji se odnosi na konkretnu osobu (inicijali, datum rođenja, mjesto rođenja).

Ukoliko policijski službenici prilikom postupanja i provjera utvrde istek važenja prometne dozvole, odnosno utvrde prekršaj iz čl. 238. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno čl. 238. st. 7. ili čl. 238. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, odnosno novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana. Ukoliko se utvrdi da je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana, sukladno čl. 291. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama s takvog vozila uz potvrdu privremeno se oduzimaju registarske pločice i vozilo se isključuje iz prometa.

Ukoliko policijski službenici u prometu zateknu vozilo koje nije registrirano ili koje nema propisane registarske pločice ili koje nije u propisanom roku podvrgnuto redovitom ili izvanrednom tehničkom pregledu ili za koje nije produženo važenje prometne dozvole, takvo vozilo će biti isključeno iz prometa sukladno čl. 290. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno čl. 290. st. 9. istog Zakona novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom u prometu na cestama koje je isključeno iz prometa, a da u vozilu ne posjeduje zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila ili zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila na cesti kojem mu je dana mogućnost odvoženja vozila do određenog mjesta gdje se može otkloniti neispravnost ili nedostatak, odnosno zapisnik o tehničkom pregledu, kojim je utvrđena ispravnost vozila.“

Dakle, iz odgovora koji nam je poslala policija, sasvim je jasno da je Lidija Bačić kažnjena s dva puta po 2.000,00 kuna unutar sat vremena.