Težak poraz Osijeka u Rijeci…

Težak poraz Osijeka u Rijeci…

Veliki korak unatrag u borbi za naslov prvaka napravili su u 32. kolu HT Prve lige nogometaši Osijeka. Gostovali su Osječani na Rujevici gdje je Rijeka slavila 3:1.

Osijek tako i dalje ima dva boda manje od Dinama, ali i jednu odigranu utakmicu više. Rijeka je prekinula mini niz od dva prvenstvena poraza te ima šest bodova manje od Osijeka.

Iako su ove dvije momčadi nerijetko odigravale vrlo tvrde utakmice, ovaj put je na Rujevici frcalo na sve strane, pogotovo pred vratima Osijeka. Počelo je tako što je Drmić pogodio okvir vrata, dok su potom domaći igrači s vratarske linije spašavali pogodak Miereza.

Rijeka je povela u 19. minuti kada je Murić realizirao jedanaesterac, nakon što je Čeberko igrao rukom pred svojim vratima. Taj je pogodak prilično uzdrmao Osijek, najčvršću momčad Lige, koji je od tada pa nadalje grubo griješio u obrani.

U prvom dijelu još je Selahi gromovitim udarcem uzdrmao okvir vrata, ali je zato u 36. minuti Vučkić povećao na 2:0. Početak drugog dijela ponudio je istu priču pa je tako iz blizine Drmić nokautirao suparnika golom za 3:0.

Tek tada je Osijek malo došao do zraka. Mance je u 65. minuti smanjio na 1:3. Gosti su potom uspjeli stvoriti određeni pritisak, prijetili su, ali nisu zabili drugi pogodak koji bi možda unio nervozu u domaći sastav.

Po prvi puta ove sezone, u Prvenstvu, Osijek je primio tri pogotka na jednoj utakmici, a nakon što ih je Rijeka izbacila u polufinalu SuperSport HNK-a, i u Prvenstvu je Osijek od tog suparnika dobio bolan udarac.

Dodajmo i kako je Josip Drmić postigao još dva pogotka na ovom susretu koja su poništena nakon pregledavanja VAR tehnologije, piše HNTV.

HT Prva liga, 32. kolo: Rijeka – Osijek 3:1 (Murić 19.-11m, Vučkić 36., Drmić 48./Mance 65.)