Brkić se pokušava politički aktivirati? “Ide po terenu, obilazi ljude i pljuje po Anušiću kojeg želi anulirati”

Brkić se pokušava politički aktivirati? “Ide po terenu, obilazi ljude i pljuje po Anušiću kojeg želi anulirati”

Nekoliko struja iz vrha HDZ-a već ozbiljno razmatra svoje kandidate za novog predsjednika stranke i premijera, ali  na povratku svog utjecaja u stranci radi i bivši zamjenik predsjednika HDZ-a i bivši potpredsjednik Sabora Milijan Brkić koji se povukao iz aktivne politike nakon poraza na prošlim unutarstranačkim izborima.

Novi broj Nacionala donosi imena četvorice kandidata koji su trenutno u igri za Plenkovićeva nasljednika, a jedno od njih je ime Milijana Brkića koji se, izgleda, pokušava politički aktivirati.

Jedan od Nacionalovih izvora bliskih slavonskoj struji HDZ-a tvrdi:

“Brkić ide po terenu, obilazi ljude s kojima je još uvijek dobar i komunicira, a temeljni zadatak mu je da pljuje po Anušiću. Očito želi Anušića anulirati kako bi nakon toga imao otvorena vrata za povratak u vrh. Jer Brkić jako dobro zna da Anušić neće saditi tikve ni s njim ni s Tomislavom Čuljkom, s kojim je on sada u prisnim i bliskim odnosima. I oni znaju da u slučaju eventualnog Anušićeva preuzimanja HDZ-a, za njih tamo mjesta nema. Njihova revitalizacija unutar stranačke hijerarhije i povrat njihova utjecaja mogući su samo ako se riješe Anušića. A to pokušavaju na raznorazne načine, uključujući i kroz pojedine desničarske medije u kojima imaju određeni utjecaj i kontrolu.”

Moguće da je Brkić protiv Anušića na terenu počeo agitirati zato što ga je Nataša Tramišak, za koju se smatra da je odana Anušiću, na kraju odbila primiti na sastanak, a tvrtki Omega Software

VIŠE PROČITAJTE U NOVOM BROJU NACIONALA.