Benčićka o obnovi: ‘Da ste poslali Grunfa iz Alana Forda, sagradio bi više’. Plenki odgovorio: ‘Ministri su vam crtali što se gdje treba prijaviti’

Benčićka o obnovi: ‘Da ste poslali Grunfa iz Alana Forda, sagradio bi više’. Plenki odgovorio: ‘Ministri su vam crtali što se gdje treba prijaviti’

Zekanović je Milanovića nazvao glasnogovornikom Kremlja, a Plenković se s njim složio te rekao da je inicijativa pomilovanja trebala ići od nekog drugog

Sabor je danas ponovo počeo s radom nakon uskrsne stanke i to s Aktualnim prijepodnevom, na kojemu će 40 zastupnika postaviti pitanja članovima Vlade., javlja RTL

Predrag Štomar (HNS) pitao je ministra obrazovanja što je s projektom vrtića koji bi bio besplatan za one s manjim primanjima.

Naš je cilj da 96 posto djece u dobi od tri godine bude u vrtićima. Svjesni smo da neke općine to ne mogu financijski podnijeti pa smo osmislili varijantu fiskalnog održavanja općina i pomoći općinama, a o kriterijima će Vlada donijeti odluku”, odgovorio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Hrvoje Zekanović (NZ) pozvao je premijera Andreja Plenkovića da ponovi svoj stav o pismu generala u kojem traže pomilovanje Perkovića i Mustača. Tvrdi da pismo nije djelo generala, nego predsjednika Zorana Milanovića kojeg je nazvao glasnogovornikom Kremlja.

HDZ je protiv. Smatramo da ovakva inicijativa treba ići od nasljednika. Ovo je inicijativa koja šteti onima, koji su je potpisali, a ide na ruku onog koji je rekao da pomilovanje neće koristiti i nije odgovorio ni na jedan takav upit od strane Ministarstva pravosuđa”, rekao je Plenković dodajući kako inicijativa radi podjele u javnosti.

Napomenuo je da se još nije sastao s predsjednikom oko rata u Ukrajini te se složio s tezom da je glasnogovornik s Kremlja.

“Poslao sam mu pismo sa zahtjevom za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, odgovora nema. Da je suprotno, ja ne bih mogao hodnikom tu proći. Pitanje je i hoće li tog sastanka biti. Nama ne treba, Vlada je donijela svoje odluke. Drugi neka se zapitaju jesu li za to dobili mandat”, rekao je Plenković.

Za Sandru Benčić (Možemo!) tema Perkovića i Mustača samo zabava za javnost, a da je besmisleno postavljati pitanja ministrima koji sutra vjerojatno neće biti tu. Sramotnim smatra što niti jedna kuća još nije obnovljena. 

“Da ste poslali Grunfa iz Alana Forda sagradio bi više”, rekla je Benčić.

Plenković je rekao da izvrće teze jer je tema Perković-Mustač orkestrirana od strane onih “s kojima ste si ‘okej’ i s kojima se naslikavate”.

“Nego, što ste vi napravili za Zagreb po pitanju obnove u ovih godinu dana? Stisli smo vas i ministri su morali ići tamo i crtati što se gdje treba prijaviti”, odgovorio joj je Plenković.