Što je točno radio srpski narkobos Šarić i njegova ekipa? Naručivali su ubojstva, krijumčarili drogu i migrante preko Ploča…

Što je točno radio srpski narkobos Šarić i njegova ekipa? Naručivali su ubojstva, krijumčarili drogu i migrante preko Ploča…

Sumnja se da su Šarac i USKOK-u nepoznata osoba od veljače 2020. godine pa do 12. siječnja 2021. godine odlučili likvidirati Milovca

Nakon što je USKOK donio rješenje o provođenju istrage protiv desetorice hrvatskih državljana zbog sumnje da su prokrijumčarili u Hrvatsku i druge zemlje EU-a najmanje 609 kilograma kokaina, vrijednog više od 17 milijuna eura, u Beogradu je u četvrtak ujutro, po pisanju tamošnjih medija, policija uhitila srpskog narkobosa Darka Šarića.

Uhićen je tijekom kućnog pritvora. Kako Slobodna Dalmacija doznaje, za niz kaznenih djela sumnjiče se Petar Ćosić, zvani Šarac iz Tomislavgrada, potom Manuel Vulić, Ante Vrcan, Marko Carević, Dragan Krička, Oliver Čokara, Anđelko Oršulić, Luka Jerković, Vjekoslav Junković i Goran Vuk.

Šarac je bio zadužen za osmišljavanje cjelokupnog plana krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike prema Europi te je ostalim članovima grupe davao potrebne upute, nabavljao kokain, nadzirao njegov transport i iskrcaj, odobravao njegovu prodaju i cijenu prodaje, kao i način isplate, te je organizirao njegovo izvlačenje iz kontejnera dopremljenih na hrvatski teritorij.

Milovac je, pak, bio u Ekvadoru u to vrijeme te je bio direktno zadužen za izravne kontakte prema dobavljačima droge, a također je i određivao gdje i kada će se droga ubaciti u izabrani kontejner.

Sumnja se da su Šarac i USKOK-u nepoznata osoba (a vjerojatno je da se radi baš o uhićenom narkobosu Šariću) od veljače 2020. godine pa do 12. siječnja 2021. godine odlučili likvidirati Milovca koji je, nakon što je Šarić završio u kućnom pritvoru u Srbiji, gdje mu je u tijeku ponovljeno suđenje zbog šverca 5,7 tona kokaina i pranja novca, htio preuzeti glavnu ulogu u lancu i zamijeniti svoga dotadašnjeg šefa Šarića na terenu.

Šarac i Šarić su tako donijeli odluku da se Milovca likvidira pa je Šarac zadužio Vulića da prati i provjerava njegovo kretanje po Ekvadoru te da pronađe ljude koji će obaviti ubojstvo.

Po Vulićevoj je uputi ta osoba izdala nalog da se Ciglu ubije te su ga nepoznati napadači s više hitaca izrešetali 13. studenoga 2020. godine u ekvadorskom lučkom gradu Guayaqilu.

No Cigla je preživio te je prevezen u bolnicu. Kada su doznali da je živ, odlučili su do kraja ispuniti svoj plan pa su naredili Vuliću da organizira ubojstvo dok se ovaj nalazio u bolnici na liječenju.

Šarac je ponudio ubojicama da će im platiti dodatnih 50 tisuća za sada nepoznate valute ako Milovca ubiju, a ako ubiju policajce koji su ga u bolnici čuvali, ponudio im je još 20 tisuća novca iste valute. Angažirali su dvojicu plaćenih ubojica iz Kolumbije, ali je plan spriječen jer je jedan od njih uhićen. Ipak, Milovac nije preživio ozljede te je preminuo.