Paladina o obnovi: Ubrzat ćemo procese, nitko neće biti zakinut…

Paladina o obnovi: Ubrzat ćemo procese, nitko neće biti zakinut…

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina održat će konferenciju za medije na kojoj će predstaviti plan ubrzanja obnove nakon potresa.

Ministar je naglasio da prioritetno rade da svim građanima u kontejnerskim naseljima i slično osiguraju da zimu provedu u svom domu ili adekvatnom smještaju.

– Ubrzat ćemo do sada započete procese, znači svi procesi i svi postupci, kako u ministarstvu što se tiče donošenja odluka, tako i u provedbenih tijelima u poslu nabave te izvršavanje ugovora obnove u konačnici će se nastaviti svom dinamikom. Mi ćemo kroz prilagodbe sve buduće procese ubrzati realizacijom svih predloženih izmjena, nitko od naših ljudi naših građana neće biti zakinut. Radimo na tome da svim građanima koji su trenutno smješteni u kontejnerski naseljima ili slično osiguramo da zimu provedu u svom domu ili adekvatan smještaju – rekao je.

– Prilagodbe za jasan i uređen sustav u kojem svatko zna svoju ulogu i odgovornost u procesu mi smo već započeli i tako radimo svaki dan sa centralizacijom kontrole i praćenja procesa obnove – istaknuo je., prenose 24sata

Uskoro više…