Filipović s 24 godine od mamine tvrtke kupio stan u Zagrebu. Iznajmljuje ga saboru…

Filipović s 24 godine od mamine tvrtke kupio stan u Zagrebu. Iznajmljuje ga saboru…

STAN od 72.62 metra kvadratna na zagrebačkoj Trešnjevci HDZ-ovac Davor Filipović, uzdanica Andreja Plenkovića te navodni ministarski kandidat, kupio je 2008. godine za 889.654,71 kunu od obiteljske tvrtke Fimar. Kupoprodajni ugovor potpisao je s majkom Katom Filipović, vlasnicom tvrtke, a prema raspoloživim podacima, stan nije imao terete, što bi moglo značiti da ga je Filipović u 24. godini kupio bez pomoći banke., doznaje index.hr

Fimar je, pak, stan kupio 2004. godine od Industrogradnje za u lipu identičnu svotu. Već 2009. godine, Filipović je stan iznajmio hrvatskom saboru. U njemu od 2013. godine živi Ante Sanader, Filipovićev partijski drug i potpredsjednik sabora.

Već se pisalo da je Filipović vlasnik stana u kojem boravi Sanader, samo se nije znalo od koga ga je kupio.

Filipović je čovjek u kojeg HDZ vjeruje

Ništa tu nema nezakonito, tek postoji javni interes da se zna kako se skućio potencijalni član vlade, gradonačelnički kandidat vladajuće partije u Zagrebu na prošlim lokalnim izborima, član nadzornog odbora Ine i predsjednik nadzornog odbora Hrvatskih šuma te najmodavac životnog prostora saborskim zastupnicima. I HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ukratko, čovjek u kojeg se vjeruje. Ili dečko koji obećava.

Mediji su pisali da i majka Katica u Zagrebu ima stan od 82 kvadrata koji iznajmljuje saboru.

Filipović je, prema biografiji objavljenoj na web stranici zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, od 2004. do 2007. godine bio zaposlen u Fimaru “na poslovima asistenta ovlaštenog revizora”. To mu je bilo prvo radno mjesto.

Potom je kraće vrijeme radio kao investicijski analitičar za danas pokojne Provenus Strategije. Od 2008. godine angažiran je na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i to prvo kao asistent i viši asistent, a potom kao docent. Inače, Filipović, logično, ne živi u ovom, nego u očevom trosobnom stanu, također u Zagrebu.

VIŠE PROČITAJTE NA INDEXU