Tomašević i Dolenec poručili: ‘Umirovljenici će dobiti uskrsnicu od 200 kuna’

Tomašević i Dolenec poručili: ‘Umirovljenici će dobiti uskrsnicu od 200 kuna’

Nakon obilježavanja završetka radova na Domovinskom mostu, gradonačelnik Tomašević održava redovnu konferenciju za medije

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni temeljem Projekta sanacije Domovinskog mosta u Zagrebu.

Nakon obilježavanja završetka radova, gradonačelnik Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije.

“Završili smo u ovih zadnjih 10 mjeseci sanaciju Domovinskog mosta. Ovo je bilo prvo gradilište koje sam otvorio nakon preuzimanja vlasti. U 10 mjeseci je saniran biciklističko-pješački dio, napravljena je konstrukcijska sanacija. To su prvi takvi radovi nakon 2007. kada je most napravljen. Radovi su koštali 13,5 milijuna kuna i to je nastavak priče da ćemo do kraja mandata potrošiti 400 milijuna kuna u ulaganje i sanaciju te konstrukcijsko ojačanje mostova u Zagrebu”, kazao je Tomašević te dodao da će dio financirati iz EU fondova, a dio iz proračuna. 

Kazao je i da će o projektima izvijestiti zajedno s ministrom Olegom Butkovićem. Kazao je i da je most završen krajem prošlog tjedna te da je odmah pušten u promet.

“Informirali smo javnost da smo završili natječaj za još jednu pročelnicu Gradskog kontrolnog ureda koji služi za interne kontrole i revizije. Imenovali smo nakon natječaja Veru Marelju koja je revizorica i koja ima puno iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, više od 20 godina iskustva”, kazao je.

Kazao je i da su tijeku natječaju za pročelnike Ureda za obrazovanje i malde te Ureda za kulturu.

Danijela Dolenec, Tomaševićeva zamjenica, kazala je da će umirovljenici čije su mirovine ispod 1700 kuna od Grada Zagreba dobiti uskrsnicu od 200 kuna.

“Milijun i 300 tisuća kuna za to smo predvidjeli u proračunu. Isplate su u tijeku i trajat će do sutra. Grad Zagreb svim umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od 1700 kuna redovito isplaćuje dodatke na te mirovine u rasponu od 200 do 400 kuna”, kazala je.

Tomašević je komentirao situaciju u KK Ciboni.

Na tvrdnju da se Cibona do kraja travnja treba iseliti iz svojih prostorija, Tomašević je kazao da ne treba. 

“Ne znam otkuda informacija da se trebaju bilo kada maknuti iz dvorane. Ne znam odakle informacija da pokriju dug prema Gradu. Dug koji je nastao prema Gradu Zagrebu je nešto na što je Zagreb spreman čekat, spreman na obročnu otplatu i to je Ciboni ponuđeno i ne traži ih se da to podmire do kraja travnja. Ista stvar je s dvoranom, ne tjera ih se iz nje, ne znam o čemu se radi. Jučer je bio sastanak između Uprave Cibone i gradskog Ureda za sport, Sportskog saveza Grada Zagreba i ustanove za upravljanje sportskim objektima. Neki nesporazumi su se valjda riješili, oni su rekli da će se pismeno obratiti s prijedlozima, čekam ih i nakon toga ću se ako treba i osobno naći s njima”, kazao je.

Kazao je i da je Cibona izjavila da ima investitore koji su spremni uložiti da se dug podmiri.