Počinje suđenje roditeljima zbog smrti djevojčice Nikol Dedić…

Počinje suđenje roditeljima zbog smrti djevojčice Nikol Dedić…

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu počnje suđenje roditeljima djevojčice Nikol čija je smrt prošloga Uskrsa potresla Hrvatsku. Prvookrivljena je majka kojoj se na teret stavlja da je 31. ožujka 2021. odgurnula dvogodišnje dijete uslijed čega je ono zadobilo ozljede i preminulo. Oba roditelja sumnjiče se i za emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece.

Dvogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške s ozljedama glave i tijela primljena je 31. ožujka 2021. u novogradišku bolnicu. Zbog težine ozljeda, prevezena je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu gdje je i preminula 4. travnja. Nakon toga privedeni su roditelji ozlijeđene djevojčice, a još dvoje njihove djece izdvojeno je iz zajedničkog kućanstva. Treće dijete, o kojem se skrbila baka, izdvojeno je iz obitelji u ožujku ove godine.

Na godišnjicu smrti djevojčice pred Centrom za socijalnu skrb u Novoj Gradiški i pred Županijskim sudom u Slavonskom Brodu prosvjedovali su članovi udruge “Veronica Vere”. Smatraju da, osim na roditeljima – u tom slučaju teret odgovornosti i na Centru za socijalu skrb iz Nove Gradiške.

Iz Slavonskog Broda uoči početka suđenja javila se HRT-ova novinarka Višnja Ružojčić.