Ludnica od derbija na Rujevici! Dinamo preokretom do slavlja….

Ludnica od derbija na Rujevici! Dinamo preokretom do slavlja….

U derbi utakmici 30. kola HT Prve lige Dinamo je osvojio iznimno važna tri boda pobjedom na Rujevici kod Rijeke od 2:1. Dinamo je bio blizu poraza jer je gubio sve do 79. minute, ali u završnici je vodeća momčad Lige postigla dva pogotka i preokretom slomila velikog suparnika.

Rijeka je povela vrlo rano, već u šestoj minuti Čerin je zabio lijepi pogodak nakon asistencije Abassa.

Dinamo se silno mučio u igri, pogotovo u prvom poluvremenu, u kojem je tek Petković imao odličnu šansu u 18. minuti.

Rijeka je djelovala sigurnije tijekom sat vremena derbija na Rujevici. Kontrolirala je igru, mogla je voditi i s većom razlikom, no u nastavku utakmice počele su se mijenjati okolnosti na travnjaku.

Dinamo je postajao sve opasniji, a nakon pokušaja Andrića i Bočkaja, u 79. minuti Dinamo je izjednačio. Strijelac je bio Emreli, nakon čega su gosti potpuno stisnuli Rijeku u njen šesnaesterac. Bio je to inače premijerni gol Emrelija u dresu Dinama.

Do potpunog preokreta Dinamo je stigao u 86. minuti kada je domaća obrana inertno pratila ubačaj. Lopta je došla do Ademija koji ju je zakucao u mrežu za 2:1 Dinama.

U samoj završnici Rijeka nije uspjela napraviti ništa konkretno, već je ostala bez isključenog Krešića.

Ovom pobjedom Dinamo se vratio na vrh ljestvice. Ima dva boda više od Osijeka (63-61) te utakmicu manje od Osječana. Rijeka je četvrta i ima bod minusa u odnosu na treći Hajduk, piše HNTV., piše hrvatska danas

HT Prva liga, 30. kolo: Rijeka – Dinamo 1:2 (Čerin 6./Emreli 79., Ademi 86.)