‘Žele nas izbaciti iz dvorane’ Cibona tuži Grad, a Grad tuži Cibonu koja ostaje bez svog doma

‘Žele nas izbaciti iz dvorane’ Cibona tuži Grad, a Grad tuži Cibonu koja ostaje bez svog doma

“Košarkaški centar Dražen Petrović” Cibonin je dom od službenog otvorenja 1987., a uskoro bi mogla ostati bez njega, pišu Sportske novosti. Vijest donosi ZAGREB INFO

Svake se godine Cibona prijavljivala na natječaj javnih potreba i dobivala pravo na korištenje dvorene, ipak na ovogodišnji se nije mogla prijaviti jer su za prijavu bili potrebni ‘čisti papiri’ o poslovanju kluba.

Bez računa

Cibonina uprava nije uspjela pronaći račune kojima bi opravdala milijune koje je dobivala od Grada Zagreba pa se ove godine nije mogla prijaviti na natječaj. Naime, KC Dražen Petrović u vlasništvu je Grada od 10. siječnja 1996. godine.

U klub je stigao dopis kako se do 30. travnja moraju osloboditi svi prostori koje trenutačno koristi Cibona, a u to spadaju uredi, svlačionice, ambulanta…

Korištenje tih popratnih prostora do sada je bilo kompenzirano tako što je Cibona ustupila svoj semafor samoj dvorani.

Nova vlast

Nova gradske vlasti zaključila je da se ne radi o razmjernom pogodovanju. Tako se sada vode sudski sporovi na obje strane – Cibona tuži Grad i Grad Cibonu.

Cibonina je nova Uprava prije otprilike mjesec dana priopćila kako klupski dug iznosi najmanje 33,7 milijuna kuna, a sada su uvjereni kako ih netko namjerno sabotira u trenutku kada se u klubu pokrenula pozitivna priča.

“Ugovor prema kojemu investitor do 30. lipnja treba izvršiti dokapitalizaciju u visini postojećeg Ciboninog duga je potpisan. Pravnim smicalicama želi nas se izbaciti iz dvorane, ali i posljedično je doveden u pitanje sporazum koji je sklopljen s investitorom”, rekao je direktor Cibone Mauro Lukić.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA