Ratni zločinac iz Vukovara tvrdi da Zapad izmišlja zločine u Ukrajini. Iz Hrvatske nema reakcije: “Ne znam što radi taj veleposlanik u Srbiji”

Ratni zločinac iz Vukovara tvrdi da Zapad izmišlja zločine u Ukrajini. Iz Hrvatske nema reakcije: “Ne znam što radi taj veleposlanik u Srbiji”

Već danima srpska javnost u televizijskom eteru ima priliku o ratu o Ukrajini slušati komentare čovjeka osuđenog za ratne zločine u Vukovaru. Veselin Šljivančanin i ovoj posljednjoj tragediji na tlu Europe pristupa s istom pričom koju je papagajski ponavljao i dok je odgovarao za Vukovar, no iz Hrvatske reakcije – nema.

Za Veselina Šljivančanina, čovjeka osuđenog za ratne zločine u Vukovaru, dileme nema: ruski ratni zločini u Ukrajini ne postoje, izmislio ih je Zapad i to na isti način kao što je izmislio i, tvrdi, srpske zločine u Domovinskom ratu. Rusija je nevina, a jasno mu je i tko su u cijeloj priči nacisti.

“I na kraju neke naše vojnike koje su ubijali i odvodili, ne samo da su ih ubili nego su ih palili i zagrtali pepeo. Poslije su građani zgrtali humke i poslije kad smo došli kaže evo ovdje su vaši vojnici spaljeni i kaže nema nacizma, kako nema, pa što rade hrvatski vojnici u Ukrajini!?”, pita Šljivančanin u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića.

Sve ovo, pa i znatno više, događa se već dugo vremena redovno na jednoj srpskoj televiziji kojoj je tamošnja država dopustila emitiranje na nacionalnoj frekvenciji. Logoraši i branitelji Vukovara ogorčeni su.

“Žalosno je što s hrvatske strane uporno ne stiže nikakva prosvjedna nota za ovo što on radi, a svi znamo što je on radio ovdje ranih devedesetih godina, osuđeni ratni zločinac”, navodi branitelj Vukovara Franjo Šoljić, piše dnevnik.hr.