Milanović odbio potpisati inicijativu da se Ukrajini da status kandidata za EU: ‘Odbijen je moj jedini uvjet‘

Milanović odbio potpisati inicijativu da se Ukrajini da status kandidata za EU: ‘Odbijen je moj jedini uvjet‘

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravi u Mostari gdje sudjeluje na središnjoj svečanosti obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Najprije se obratio Dragan Čović koji se predsjedniku Milanoviću zahvalio na posjeti. Predsjednik Milanović je istaknuo da želi da BiH bude cjelovita.

“Ovdje sam došao u susjednu državu čiji predsjednik nisam i ovo je moja poruka svima koji misle da sam došao dijeliti BiH. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma, Ploča koje su u RH i da kao takva uđe u EU”, kazao je Milanović.

Novinarima je rekao da je odbio potpisati inicijativu da se Ukrajini da status kandidata za EU. Tražio je da se to da i BiH.

“Moj uvjet bio je da se tu spomene i BiH kao zemlja koja također dobija status kandidata jer ako može Ukrajina, onda itekako mora biti i BiH koja je sigurnija i mirnija država u usporedbi s Ukrajinom. To je odbijeno i ja sam se uljudno zahvalio. Smatra li itko da se tako ponaša neprijatelj BiH kao cjelovite države?”, poručio je Milanović u kratkom obraćanju iz Mostara, prenosi N1.