Kaos u Saboru: SDP pljeskao Jandrokoviću, Raspudiću počeli vikati: “Uuuu”

Kaos u Saboru: SDP pljeskao Jandrokoviću, Raspudiću počeli vikati: “Uuuu”

Zaključena je 10. sjednica Sabora. Raspravljalo se o ustavnim sucima, SDP-ovci su pljeskali Gordanu Jandrokoviću, a dio zastupnika počeo je vikati: “Uuuu” kada je Raspudić dobio riječ.

“Što se tiče zaključka Mosta o izuzeću predsjednika Ustavnog suda RH, on je prije svega pokazao da sintagma MožeMost nije floskula nego činjenica o koaliciji između Mosta i Možemo. Naime, neshvatljivo je da Mostu ne smeta činjenica da je sudac koji će odlučivati o ustavnosti ovih referendumskih inicijativa ovog tjedna bio panelist na političkoj tribini u organizaciji Možemo, odnosno zeleno-ljevog bloka.

Ta činjenica da se to prvi puta dogodilo u povijesti RH i otkad je ustavnopravnog sudovanja, ne smeta Mostu. Toliko što se tiče Mosta. Što se tiče te inicijtive kojom se predsjedniku Ustavnog suda u usta stavljaju laži najbolje bi bilo komentirati jednom poslovicom i prafrazirati je da na tom svijetu samo mostova laž stalna jest”, rekao je Branko Bačić.

Nakon njega riječ je dobio Nino Raspudić, ali su ga dočekali povici zastupnika, vikali su mu: “Uuuuu”.

“Molim da primirite raspoloženje, ja znam da ste vi u slavljeničkom raspoloženju i da veliki vođa danas slavi rođendan, ali molim vas da se dostojanstveno ponašate u sabornici i molim da mi se vrijeme vrati jer ih niste upozorili”, rekao je Raspudić.

Na sve se osvrnula i Sandra Benčić te je odgovorila Bačiću:

“Klub zastupnika Možemo je organizirao okrugli stol i to u Saboru, na koji vi naravno niste imali interes doću jer vas pitanje pravosuđa ne zanima. I vama je gospodine Bačiću problem kada suci sudjeluju u raspravi s parlamentom o budućnosti pravosuđa, a nije vam problem dogovarati s predsjednikom Ustavnog suda u privatnom aranžmanu, daleko od očiju javnosti, bilo što što imate dogovarati”.

Naposljetku je Gordan Jandroković čitao prihvaćene amandmane, među kojima je bio i jedan SDP-a, a na što je dobio pljesak iz redove te stranke.

“Zaključujem 10. sjednicu i najavljujem da ćemo 11. započeti 20. travnja. Vama i vašim bližnjima želim Sretan Uskrs, da blagdane provedete s najbližnjima i veseli i zdravi bili, svako dobro”, zaključio je Jandroković., prenosi N1