Uhićeno dvadesetak osoba, doznaje se tko im je bio navodni vođa: ‘Bio je optužen u poznatom slučaju‘

Uhićeno dvadesetak osoba, doznaje se tko im je bio navodni vođa: ‘Bio je optužen u poznatom slučaju‘

Najveći dio uhićenja, kako neslužbeno doznajemo, obavljen je u ranojutarnjim satima na području Zagreba,

Dvadesetak osoba uhićeno je jutros u sklopu najnovije akcije policije i Uskoka zbog sumnji da su počinili niz prevara s nekretninama.

Najveći dio uhićenja, kako neslužbeno doznajemo, obavljen je u ranojutarnjim satima na području Zagreba, a osumnjičenike se tereti da su prevare počinili u sklopu zločinačkoga udruženja, zbog čega je predmet u nadležnosti Uskoka.

Akciju su zajedno planirali policajci iz Službe općega kriminaliteta PU zagrebačke te Uskoka, a kako neslužbeno doznajemo, kao prvookrivljeni u čitavom slučaju, odnosno navodni vođa zločinačkoga udruženja, osumnjičen je Krešo Matić (65) kojemu ovo nije prvi puta da je osumnjičen za prevare sa stanovima.

Matić je naime prije više od deset godina bio optužen u poznatom slučaju nekretninskih prevara zajedno s Jagodom Blum. Nakon održanoga suđenja Blum je 2013. bila nepravomoćno osuđena na 9 godina zatvora dok je Matić dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora.

Prema presudi Katić je bio osoba koja je za Jagodu Blum pribavljala podatke o nekretninama koje su kasnije fiktivno prodavali građanima te im na prevaru uzimali novac., doznaje jutarnji list