Preskočili ogradu visoku tri metra da se domognu piva

Preskočili ogradu visoku tri metra da se domognu piva

DOKAZ SU – POPILI

Dvojica kradljivaca, ali i osoba koja je znala da je pivo ukradeno, dobili su uvjetne kazne . Vijest objavljuje GLAS SLAVONIJE

Pivokradice su prije devet godina ukrali stotine litara hmeljske tekućine u Slavonskom Brodu. Osuđeni su prije dvije godine, a sada je i javnost doznala nešto više o samoj krađi i presudi. Ona je uvjetna, pa u zatvor neće ići. Trojica Brođana, D.M. (37), D.K. (39) i I.Ž. (28) osuđeni su još 2020. na uvjetne kazne zbog krađe više od 400 litara Ožujskog i Karlovačkog piva iz tvrtke u svom gradu.

Općinski sud u Slavonskom Brodu 37-godišnjaka i 39-godišnjaka proglasio je krivima. Oni su zajedno, u noći između 13. i 14. svibnja 2013. godine, u vremenu od 23 do 1 sat, u Ulici Petra Svačića, u Slavonskom Brodu, došli do ograđenog skladišnog prostora tvrtke i prema prethodnom dogovoru o zajedničkom djelovanju, a s namjerom da se nepripadno okoriste, preskočili tri metra visoku žičanu ogradu i ušli u skladište. Iz unutrašnjosti skladišta ukrali su 342 plastične boce Ožujskog piva Q-pack od jedne litre, 72 plastične boce Karlovačkog piva od jedne litre, devet plastičnih boca Karlovačkog piva 4-pet od litre, i 72 plastične boce Karlovačkog piva od dvije litre, oštetivši na taj način vlasnika za iznos od 7990,47 kuna. Krivim je proglašen i I.Ž., jer je 14. svibnja 2013. godine od prve dvojice primio za sebe nekoliko paketa raznog piva u plastičnim bocama, koje su potom konzumirali, iako je znao da su mu prijatelji do piva došli krađom.

Sud ih je svu trojicu osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci, no u zatvor neće ići ako u roku od dvije godine ne počine novo kazneno djelo. Tvrtki iz koje su ukrali pivo moraju namiriti štetu u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude. Uz to, sva trojica moraju platiti po 300 kuna paušalnog iznosa sudu. Protiv ove presude žalba nije dopuštena, jer su se odrekli prava na istu. Presuda je donesena još 19. listopada 2020. godine, no objavljena je na e-oglasnoj ploči Općinskog suda Slavonski Brod u utorak. Navedeni trojac poznat je policiji i pravosuđu od ranije, i imaju poduži popis presuda, uglavnom zbog krađa.

U Brodsko-posavskoj županiji u 2021. godini zabilježeno je 218 krađa ili 62 manje u odnosu na 2020. godinu. Ukupna razriješenost krađa iznosi 34,9 posto, a u 2020. godini iznosila je 33,9 posto. Od broja prijavljenih kaznenih djela evidentirane su 32 krađe iz prodavaonica, 18 krađa bicikla, 12 krađa iz vozila, sedam krađa iz kuća i stanova, tri krađe iz ugostiteljskih objekata, tri krađe vozila, dvije krađe iz ureda i jedna krađa iz škole.

Sandra Lacić Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA