Kapulica: Podvrgnuo sam se poligrafskom testiranju, dobio sam rezultate; Očekujem da Grmoja bude odgovoran političar…

Kapulica: Podvrgnuo sam se poligrafskom testiranju, dobio sam rezultate; Očekujem da Grmoja bude odgovoran političar…

Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica danas je na press konferenciji rekao da se podvrgnuo poligrafskom testiranju, nakon optužbi vezanih uz “klub” iz Slovenske 9, a koje je u Točki na tjedan prije dva tjedna iznio Mostov Nikola Grmoja.

“One koji će gledati, pozivam da shvate kako je od mene, nakon višekratno ponavljanih laži, zatraženo da se dragovoljno podvrgnem poligrafskom ispitivanju kako bih dokazao da govorim istinu. Nakon toga obojica smo se obvezali, i Grmoja i ja, uživo pred hrvatskom javnošću, onom koja je za to zainteresirana, da će politiku napustiti i prestati politički djelovati onaj za kojeg se dokaže da laže”, rekao je.

Poligrafski ispitivač spreman istupiti pred javnosti

“Što sam ja napravio? Ova emisija je bila u nedjelju. Već u ponedjeljak kontaktirao sam prvu agenciju koja se pojavila na internetu kada sam upisao ‘gdje napraviti poligrafsko testiranje’. Radi se o privatnoj detektivskoj agenciji, jednoj od prvih agencija u Hrvatskoj. Poligrafsko testiranje obavio je licencirani poligrafski ispitivač koji je ujedno i sudski vještak i koji je spreman istupiti u javnost i govoriti o ovom pitanju i potvrditi točnost poligrafskog nalaza. Napravio sam to u prvom terminu koji mi je ponuđen, tri dana nakon što smo kolega Grmoja i ja pred čitavnom javnosti rekli koji je ulog. A to je da ću se povući iz političkog života ako se dokaže da sam ja lagao. To je učinio i Grmoja. Nakon testiranja morao sam pričekati izvješće, čim sam ga dobio sazvao sam ovu konferenciju”, kaže.

“Iz izvješća je razvidno da nikada nisam bio u Slovenskoj 9. Razvidno je da prije pojave afere u medijima, nisam čuo za klub u Slovenskoj 9. Vidiljivo je da nisam bio u klubu u Slovenskoj 9 i da me nitko nikad nije pozvao da dođem u taj klub.”

Na poligrafskom testiranju samo ispitivač

“Koliko znam, kada su njega novinari pozvali na poligrafsko testiranje, on je rekao da nema što on ići na poligrafsko testiranje već da moram ići ja. I to je točno jer jedini ja mogu odgovoriti na pitanje jesam li tamo bio ili ne. On ima neke papiriće koje je pretvorio u istine i iznosio ih je, ne kao stavove, nego kao činjenice. Uputio sam vas da kontaktirate tvrtku u kojoj sam pristupio na poligrafsko testiranje, da vam objasne kako se to ispitivanje provodi”, rekao je.

Rekao je i kako mu je rečeno da na poligrafskom testiranju ne smije biti nitko osim ispitivača, te da ne smije biti buke niti slika u prostoriji.

“Zato sam napravio poligrafsko testiranje onako kako su mi ljudi, koji se time bave, rekli da se to mora napraviti”.

Podsjetimo, zastupnik Mosta HDZ-ovca je u TNT-u optužio da je bio gost kontroverznog “kluba” u Slovenskoj ulici, a Kapulica je sve negirao. Dogovorili su da će ići na poligraf, prenosi N1.