Muškarac (85) u Karlovcu pokušao ubiti sina dok je spavao, izbo ga je nožem…

Muškarac (85) u Karlovcu pokušao ubiti sina dok je spavao, izbo ga je nožem…

MUŠKARAC iz Karlovca (85) pokušao je ubiti sina (54) dok je spavao, javlja ŽDO u Karlovcu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 26. ožujka 2022., nakon primitka kaznene prijave, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (1937.) i potom donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona/11.

Sin zadobio teške tjelesne ozljede

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 85-godišnjak 16. ožujka 2022., u obiteljskoj kući u Karlovcu, u cilju da usmrti 54-godišnjeg sina, ušao u njegovu sobu i dok je on spavao nožem mu zadao više ubodnih rana. Oštećeni 54-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, a stjecajem okolnosti nije nastupila smrtna posljedica.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog da se okrivljenom 85-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku/08). Sudac istrage u cijelosti je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor., doznaje index.hr